Het toevoegen van een Favicon aan IE8Een favicon is een snelkoppelingspictogram dat wordt weergegeven aan de bovenkant van uw webbrowser in uw browser tab, naast de naam van uw website. Dit is meestal een bedrijfslogo of een enkel woord, want er niet veel ruimte is. Een snelkoppeling pictogrambestand is gewoon een klein imagebestand. Dit is dan geĆ¼pload naar uw site en HTML-code wordt gebruikt waarmee webbrowsers te herkennen. Als u wilt maken van een favicon vereist werk in Internet Explorer 8 speciale code zodat het goed kan worden herkend.

Instructies

1

Open uw grafische bewerkingsprogramma. Uit het bovenste menu Selecteer "File" en vervolgens "Nieuwe." Maak een nieuw bestand dat is 16 bij 16 pixels. Invoegen of maken van uw gewenste afbeelding voor uw favicon. Uw afbeelding moet herkenbaar zijn, zelfs wanneer het is klein.

2

Selecteer 'Bestand' uit het bovenste menu, en selecteer vervolgens "opslaan als..." Naam van uw bestand "favicon." Selecteer onder "filetype," "png" of "jpg". Selecteer "OK."

3

Dit bestand omzetten in een .ico-bestand met behulp van ConvertICO.com. Klik op "Bladeren" op de homepage en navigeer aan uw favicon-dossier. Klik op "OK" en ConvertICO zal het bestand voor u omzetten. Het geconverteerde bestand opslaan op uw computer.

4

Open uw FTP-programma. Klik op "Open New Connection", en de naam van uw website in het tekstvak "hostnaam" en uw gebruikersnaam en wachtwoord in de verstrekte tekstvakken invoegen. Uw gebruikersnaam en wachtwoord moeten hebben verstrekt aan u toen u zich aanmeldde voor uw Web hosting account. Zodra u bent ingelogd, uploaden uw "favicon.ico" naar de rootdirectory van uw website, door het bestand naar uw FTP-programma te slepen.

5

Open de webpagina die u wilt toevoegen van uw favicon om in een teksteditor, zoals Kladblok of Text Edit. In de koptekstsectie, na < head >, voeg de volgende code:

< link rel = "SHORTCUT ICON" href = "http://www.mydomain.com/favicon.ico" / >.

"Www.mydomainname.com" vervangen door de naam van uw website. Sla het bestand op en upload het naar uw website door het te slepen naar uw FTP-programma.

Tips & waarschuwingen

  • Sla uw bestand op als "favicon.ico" als je kunt, maar u kunt het noemen wat je wilt.
  • U kan ook een ico-bestand maken met een afbeelding met 32 x 32 pixels die zal worden hogere kwaliteit, maar zal resulteren in een grotere bestandsgrootte en laadtijd.