Het PDF-bestand conversie-instellingen wijzigen

Wanneer u opslaat of een document als een PDF-bestand exporteert, kunt u conversie-instellingen wijzigen. Uw keuzen zijn afhankelijk van het programma dat u gebruikt voor het maken van het oorspronkelijke document. De instellingen die u kiest afhankelijk hoe de PDF zal worden bekeken en het is om te worden geplaatst op het web, afdrukken op een desktopprinter of verzonden naar een commerciƫle drukker.

Instructies

Het vinden van de opties

1

Open het document dat u wilt converteren. In Microsoft Word of PowerPoint (Office 2003 of lager), opent u het "Adobe PDF"-menu en selecteer "Converteren naar Adobe PDF"; Selecteer "Create PDF-" in het Acrobat-lint in Office 2007. In andere programma's, selecteer "Export to PDF" onder het menu "Bestand"; of Selecteer uit het menu "Afdrukken" in de meeste programma's "Adobe PDF" als printer.

2

Klik op de knop 'Opties' in het vak "Adobe PDF-bestand opslaan als", of als met de opdracht afdrukken, klik op de knop "Eigenschappen" of "Preferences" (Windows) of selecteer "PDF-opties" in het laagste drop-down menu in het dialoogvenster 'Afdrukken' onder voorinstellingen (Mac).

3

Kies de PDF-conversie-voorinstellingen die passen bij uw behoefte aan het PDF-bestand dat u maakt. Toepassingen gebruiken de laatste voorinstelling geselecteerd totdat u deze wijzigt.

Adobe PDF-voorinstellingen

4

Selecteer 'Hoge kwaliteit Print' voor uitvoer op desktopprinters en taalprogramma apparaten. Kleur en grijstinten afbeeldingen zijn ingesteld op 300 ppi; monochrome afbeeldingen, tot 1200 ppi. Deelverzamelingen van alle lettertypen worden ingesloten, en transparantie is niet afgevlakt.

5

Selecteer "PDF/A-1b: 2005" voor het archiveren van elektronische documenten voor behoud op lange termijn. Alle kleuren converteren naar CMYK- of RGB, afhankelijk van uw keuze.

6

Gebruik een PDF / X-instelling maken van PDF/X-compatibele bestanden om ervoor te zorgen nauwkeurigheid van grafisch en kleur bij het uitwisselen van bestanden. Deze instellingen worden gebruikt door grafisch specialisten om strenge normen.

7

Selecteer "pers" om een hoge kwaliteit PDF voor afdrukproductie voor digitaal drukwerk of kleurscheidingen aan een afbeelding-setter of plaat-setter te maken. Deze instelling wordt echter niet een PDF/X-compatibele bestand gemaakt. Deze instelling worden alle kleuren geconverteerd naar CMYK, down-monsters-grijstinten en kleur afbeeldingen tot 300 ppi (monochrome afbeeldingen tot 1200 ppi), worden ingesloten deelverzamelingen van alle lettertypen en transparantie behouden.

8

Selecteer 'Rich Content PDF' voor het weergeven van het bestand op het web of voor distributie via e-mail. Alle kleuren worden omgezet in RGB en een lage beeldresolutie is ingesteld.
Kies "Norm" voor een PDF-bestand worden afgedrukt op desktopprinters of als een publicatie bewijs naar clients verzonden. De conversie gebruikt een medium resolutie voor het afdrukken.

Tips & waarschuwingen

  • Alvorens een bestand te sturen naar een commerciĆ«le afdrukservice of dienstverlening, vraagt de uitvoer-vereisten voor resolutie en instellingen. De printer kan Geef een PDF / X instelling, of een bestand ".joboptions" voorzien van aangepaste instellingen die u kunt gebruiken.