Het opzoeken van de UNC-locatie van een station

De Universal/Uniform Naming Convention (UNC)-pad is van de computer en mapnamen voor een station gedeeld. Het UNC-pad kunt u een netwerkstation toewijst op uw Windows-computer. Nadat u het station hebt toegewezen, worden het UNC-pad in Windows weergegeven in het hoofdvenster van "Computer", waarin de fysieke harde schijven en de toegewezen netwerkstations. Dit venster is hoe u het UNC-pad voor uw toegewezen station vinden.

Instructies

1

Klik op de Windows "Start" orb in de taakbalk. Klik op de "Computer" optie in het pop-upmenu. Dit is het belangrijkste venster waarin alle van de computer stations.

2

Bekijk de stations in het gedeelte "Netwerk Drives" van het venster. Dit zijn de schijven gelegen op andere computers in het netwerk.

3

Het eerste deel van de stationsnaam weergeven Het eerste deel van de naam buiten de haakjes is de map die wordt gedeeld op de netwerkcomputer. De informatie binnen het haakje is de naam van de computer. Bijvoorbeeld, een UNC-pad naar een computer genaamd "computer" met een gedeelde map met de naam "C" hieronder:

\computer\c

Hieronder vindt u de netwerk schijf notatie die met deze UNC-pad overeenkomt:

c (\computer) (Z:)