Het opnieuw instellen van een Windows-Admin wachtwoord met een opstart-CD

Op de Microsoft Windows-besturingssysteem geeft een account met Administrator-bevoegdheden u volledige toegang tot de instellingen en de gegevens op de computer. Als beheerder kunt u maken en wissen van andere gebruikersaccounts en toegang tot een bestand in het systeem, ongeacht de machtigingen van het bestand. Om deze reden heeft Windows ingebouwde beveiliging bescherming waardoor het moeilijk voor een regelmatige gebruiker te escaleren van zijn rechten op Administrator niveau zonder te weten het Administrator-wachtwoord. U kunt het herstellen van een verloren of anderszins, onbekende Administrator-wachtwoord op een Windows-computer.

Instructies

1

Het navigeren van uw webbrowser naar de Offline NT wachtwoord & registratiekantoor uitgever webpagina (zie bronnen). Scroll naar beneden naar de downloadsectie, en klik vervolgens op de link voor de meest recente bootable CD-image. Wacht totdat het downloaden is voltooid.

2

Plaats de lege CD in het station van de computer. Lanceer de toepassing CD-branders. Branden het bestand gedownload in stap 1 om het systeem Rescue CD te maken.

3

Reboot de computer. De computer zal opstarten vanaf de Herstelschijf systeem. Koppel de Windows-partitie van uw harde schijf door te typen:

NTFS - 3g/dev/sda1 /mnt/windows--o force

Druk op "Enter".

4

De Windows-gebruikers een lijst door de volgende opdrachten te typen:

cd /mnt/windows/Windows/System32/config

chntpw--l SAM

Druk na elke regel op "Enter". De computer wordt een tabel weergegeven met alle gebruikersaccounts die zijn gemaakt in Windows. Selecteer het bestand waarvan u het wachtwoord u wilt herstellen. Het moet de waarde van de "ADMIN" onder de "Admin?" kolom van de tabel.

5

Het wachtwoord voor de account die beschikt over beheerdersbevoegdheden, door te typen:

chntpw--u dave SAM

"Dave" vervangen door de naam van de account die is geselecteerd in stap 4. Druk op '1', vervolgens op "Enter" en "q", "Voer."

6

Neem de CD uit het station. Typ "reboot" en druk op "Enter". De computer zal opnieuw opstarten in Windows, en u zal zitten kundig voor de geselecteerde account inloggen zonder een wachtwoord op te geven.