Het opnieuw instellen van een Windows-Admin wachtwoord in Linux

Het opnieuw instellen van een Windows-Admin wachtwoord in Linux


Als u uw administratief wachtwoord in Windows verliest, houdt het je van die account gebruik kunnen maken. Linux kunt u herstellen van uw wachtwoord met een eenvoudige tool. Zelfs als u niet een dubbele Linux installatie op dezelfde computer als uw Windows-installatie hoeft, kunt u een van de vele Linux Live CD's toegang tot dit hulpprogramma, en verwijderen of wijzigen van uw Windows-wachtwoord.

Instructies

1

Het opstarten van uw computer naar een Linux-besturingssysteem. Als de computer dat u het administratieve wachtwoord van Windows hebben verloren of niet te tweevoudig schoen van Linux hoeft, u naar een Linux Live CD met de tool "chntpw" op het booten moet. Er zijn verschillende, zoals Ubuntu Rescue Remix 10.04; Trinity Rescue Kit 3.4 en de System Rescue CD 1.6.

2

Open een terminal venster. Dit proces kan verschillen, afhankelijk van welke versie van Linux die u gebruikt. Als u dual-boot Ubuntu, klik op het menu "Toepassingen", selecteer "Accessoires" en de Terminal-toepassing uit de lijst kiezen. De rescue CD's niet hebben meestal de grafische gebruikersinterface, zodat ze direct in de terminal opstarten.

3

Mount het Windows-station of de partitie door het invoeren van het volgende commando in de terminal:

NTFS - 3g/dev/sda1 /mnt/windows -o force

"Sda1" vervangen door de naam van uw Windows-partitie. Als u de partitienaam niet weet, kunt u de volgende opdracht om een lijst met de beschikbare partities:

kat/proc/partities

Als u van Trinity Rescue Kit 3.4 gebruikmaakt, heeft het een aangepaste opdracht die automatisch bevestigingen van het Windows-station en lanceert het "chntpw" gereedschap in één stap. Het commando hiervoor is:

winpas

4

Ga naar de Windows-map waarin het wachtwoordbestand met de volgende opdracht:

cd /mnt/windows/Windows/System32/config

Als u van de Trinity Rescue Kit gebruikmaakt, moet u deze stap overslaan.

5

Voer de volgende opdracht om te beginnen met de "chntpw" tool:

chntpw -u Administrator SAM

Hiermee opent u het venster van een wizard. Deze stap overslaan als u van de Trinity Rescue Kit gebruikmaakt.

6

Selecteer '1' als u zou willen het administratieve wachtwoord wissen. '2' Kies een nieuw wachtwoord kan toewijzen. De laatste is de betere optie omdat uw Windows-inloggen niet wordt overgelaten onbeveiligd. Als je met optie 2, voer het nieuwe wachtwoord als u wordt gevraagd. Druk op "Enter" en druk op "Y" wanneer u wordt gevraagd om "te schrijven het onderdeelbestand."

7

"Reboot" in de terminal te typen en druk op "Enter". Als u een Live CD gebruikt, verwijderen van de computer. Normaal opstarten in Windows.

Tips & waarschuwingen

  • Zorg ervoor dat u de juiste gebruiksvoorbeeld in elk van de opdrachten. Linux commando's zijn allemaal hoofdlettergevoelig.