Het opnieuw instellen van een Laptop naar de fabrieksinstellingen

Het opnieuw instellen van een Laptop naar de fabrieksinstellingen


Als je jezelf onlangs met een slecht functionerende, bevroren of virus-beladen laptop gevonden hebt, kunt u de computer herstellen naar de fabrieksinstellingen. Dit betekent dat het veegt elk stukje informatie dat u aan de computer hebt toegevoegd sinds u het voor het eerst gebruikt en wordt hersteld naar de status op het direct uit de doos. Aangezien dit een vrij extreme oplossing voor elke computer-problemen die u kan hebben, variƫren de methodes voor gedresseerd zulks werking van merk tot merk. Er zijn echter algemene manieren om dit te doen, die gelden voor veel computers over de hele linie.

Instructies

1

Zet uw computer en de back-up van alle belangrijke gegevens op een externe harde schijf, CD of schijf.

2

Zoek het installeren schijven (of Factory Reset schijven die worden meegeleverd met bepaalde computers) voor uw besturingssysteem die is meegeleverd bij uw computer wanneer u deze eerst kocht.

3

Plaats de installatie-diskette in het diskettestation van uw computer en volg de aanwijzingen op het scherm om het besturingssysteem op uw computer opnieuw te installeren. Dit zal uw computer herstellen naar de fabrieksinstellingen. Hebt u niet de schijven installeren voor uw specifieke model computer, gaat u verder met stap 4.

4

Zwenking vandoor uw computer en het programma opnieuw. Terwijl de computer op, houd de ALT en F10 of F11/F12 (afhankelijk van uw specifieke model computer) toetsen tot en met de flitser (logo) is powering geeft scherm weg naar het Recovery-scherm.

5

Selecteer "Ja" wanneer het tekstvak op het scherm vragend verschijnt of wilt u een Systeemherstel uitvoeren op uw computer. Bevestigen wanneer daarom wordt gevraagd.

6

Wachten op de statusbalk om aan te geven wanneer de computer klaar is met de reset uitvoeren. De computer wordt vervolgens opnieuw gestart. Voor sommige computers kan het hele proces tot drie uur duren.