Het opnieuw instellen van een Laptop CMOS

Het opnieuw instellen van een Laptop CMOS


Een laptop de CMOS is een kleine halfgeleider-chip die instructies vereist aan power up hardwareonderdelen van de computer bij het opstarten van het systeem worden opgeslagen. Gegevens over de hardwareconfiguratie, samen met de datum en de tijd van het systeem worden opgeslagen als de CMOS-instellingen, ook bekend als BIOS (basic input-output instellingen.) CMOS, een acroniem voor "complementary metal oxide semiconductor," is een batterij-aangedreven eenheid die kan worden hersteld als u wilt wissen van alle gegevens, inclusief eventuele wachtwoorden instellen voor het BIOS. De CMOS kan op verschillende manieren, afhankelijk van het model en de fabrikant van de laptop opnieuw worden ingesteld.

Instructies

Om duidelijk de Jumper-instelling wijzigen

1

De macht omhoog de laptop en herhaaldelijk en onmiddellijk beginnen onmiddellijk te tikken op de "Ins"-toets. Sommige laptop fabrikanten de CMOS-instellingen te worden goedgekeurd door herhaaldelijk op van de "Ins" of "Del" toets tijdens het opstarten. Probeer met de "Ins" toets eerst en dan de 'Del' toets, of ga naar de volgende stap.

2

Zet de computer uit en trek het netsnoer. Nooit ontmantelen elektronische componenten met een live voedingsbron. Draai de laptop en verwijder de belangrijkste batterij door het ongedaan maken van de klink onder de laptop.

3

Toegang tot de laptop moederbord. U kan uw laptop de CMOS-instellingen wissen door het wijzigen van de CMOS jumperinstelling op het moederbord naar een 'duidelijk' positie. Raadpleeg de documentatie bij het product voor specifieke instructies voor het zoeken en wijzigen van de CMOS-instellingen van de jumper op het moederbord van het systeem.

4

Onderdelen zoals de harde schijf, de draadloze kaart en de RAM-modules verwijderen uit de laptop, na fabrikant aanbevolen procedures. Open de behuizing en zoek de CMOS springer in het moederbord. Loskoppelen van de jumper en zet het in zijn 'duidelijk' standpunt. Hierdoor wordt de BIOS- of CMOS-instellingen gewist.

5

Monteer de computer, de batterij en zet hem aan. Put in nieuwe waarden voor BIOS-instellingen, zoals de datum, tijd en wachtwoord, als je de "CMOS checksum error" melding, als de laarzen van de computer voor de eerste keer na het resetten van de CMOS. Druk op "F1" laden van de BIOS-instellingen en laden van de standaardwaarden.

Zuig CMOS batterij

6

Zet de computer uit, haal het netsnoer en de accu onder het apparaat verwijderen. U zal uw laptop de CMOS-instellingen resetten door de CMOS batterij aftappen.

7

Zoek de CMOS batterij in het moederbord van het systeem. Raadpleeg de documentatie voor instructies over de toegang tot en de CMOS batterij te vervangen. U kunt of wellicht niet te demonteren van de gehele eenheid, afhankelijk van merk en model van de computer.

8

Verwijder de CMOS batterij, een circulaire vlakke component, net als een horloge batterij. De batterij uit de kamer te verhogen met behulp van een flat-tipped implementeren als een hefboom. Zorgvuldig houden van de batterij met twee vingers en verwijder deze.

9

Plaats de batterij na 15 uur. Hierdoor wordt alle informatie die is opgeslagen in de laptop CMOS gewist. De belangrijkste batterij terug in de desbetreffende sleuf passen en monteer de computer. De macht omhoog de laptop en nieuwe instellingen toe te passen door te drukken op "F1" wanneer de "CMOS checksum error" wordt weergegeven.

Tips & waarschuwingen

  • Een reden om te herstellen van de CMOS-instellingen is het verwijderen van een BIOS-wachtwoord. Als u instellen van de CMOS om te mijden van een wachtwoord wilt, probeer met behulp van software voor spleet naar de wachtwoord voordat u probeert te ontmantelen van de computer.
  • Neem niet je laptop uit elkaar als het nog onder garantie. Dit maakt de fabrikant contract ongeldig. Volg de instructies voor het ontmantelen van uw laptop. U kunt het systeem kan beschadigen als u niet naar de handleiding verwijzen.
  • Neem voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat ESD (elektrostatische kwijting) alvorens uw laptop te openen. Gebruik een antistatische armband of pad om te voorkomen dat ESD uw computer beschadigen.