Het opnieuw instellen van een beveiligingscode van LinksysIs het belangrijk regelmatig uw Linksys beveiliging om code te wijzigen om te voorkomen dat een computer hacker toegang tot uw draadloze netwerk thuis. Als een hacker toegang tot uw netwerk heeft, kunnen ze uw bandbreedte gebruiken om te frauderen. Als u uw veiligheidswachtwoord router als jij bancaire wachtwoorden en e-mailwachtwoorden, u het risico van problemen op de weg. Voor toegang tot het beveiligingswachtwoord zodat u het kunt wijzigen, moet u toegang tot de pagina van de instellingen van de router.

Instructies

1

Geef "192.168.0.1" in de adresbalk van een web browser op uw computer. Dit is het IP-adres voor uw Linksys-router. De instellingspagina laden van het IP-adres worden geladen.

2

De standaardgebruikersnaam en wachtwoord invoeren in het login-scherm voor de router; ze zijn beide "admin." Als dit niet werkt, verwijst naar RouterPasswords.com (referenties) voor een volledige lijst van gebruikersbenamingen en wachtwoorden voor Linksys routers.

3

Klik op de "Draadloze" hyperlink en selecteert u de hyperlink 'Draadloze beveiliging'.

4

Wijzigen van het wachtwoord in het vak naast "WPA Shared Key", en klik op het vak getiteld "Update-instellingen."

Tips & waarschuwingen

  • Als u meerdere routers op het netwerk of je verschillende soorten Linksys apparatuur zoals een router en een modem hebt, helpt het binden van de router een computer u toegang tot de routerinstellingen. Om dit te doen, een Ethernet-kabel aansluiten op een van de LAN-poorten op de router en steek het andere uiteinde in de Ethernet-poort op de computer. Hiermee maakt u een beveiligde verbinding tussen de twee stuks van apparatuur.