Het opnieuw inschakelen Klik met de rechtermuisknop op een Vista-bureaublad

Het opnieuw inschakelen Klik met de rechtermuisknop op een Vista-bureaublad


Klik met de rechtermuisknop contextmenu's ondersteund door besturingssystemen zoals Windows Vista kunnen gebruikers snel toegang krijgen tot de functies van de gebruikersinterface, tijdwinst, wanneer u lange uren achter de computer werkt. Als een slecht geconfigureerd installatieprogramma of schadelijke software, wordt het contextmenu met de rechtermuisknop uitgeschakeld, gebruikt u de Register-Editor hulpprogramma dat wordt geleverd met Vista de Klik met de rechtermuisknop menufunctie opnieuw inschakelen.

Instructies

1

Meld u aan bij de computer aan met de referenties van een account die Administrator toegang tot de computer heeft.

2

De "Start"-knop op de taakbalk, klik op het vak "Zoeken". Typ "regedit" in het vak "Zoeken" en druk op "Enter". Het venster "Register-Editor" zal verschijnen.

3

Blader naar de map "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer" in het venster "Register-Editor" en de "NoViewContextMenu" item te zoeken in de rechterkant van het venster "Register-Editor". Als het item "NoViewContextMenu" niet wordt vermeld, dan Navigeer naar de map "HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer" in het venster "Register-Editor" en het "NoViewContextMenu" item aan de rechterkant van het venster "Register-Editor" identificeren.

4

Dubbelklik op het item "NoViewContextMenu". De "1" in het tekstvak "Waardegegevens" omzetten in een "0" en klik op de knop "OK" in het venster dat verschijnt. Klik op de rode 'X' in de rechterbovenhoek van het venster "Register-Editor" om het venster te sluiten.