Het oplossen van problemen met CD- en DVD-ROM-stations

Het oplossen van problemen met CD- en DVD-ROM-stations


Met duizenden verschillende configuraties voor computersystemen is het moeilijk om te vinden van een algemene gids voor het oplossen van problemen met een stuk van de kern van hardware zoals een CD- of DVD-station. Uw besturingssysteem, het type van computer u en uw andere hardware alle van invloed zijn op de werking van uw COMPACT DISK/DVD toer, en elk van deze variabelen kan problemen veroorzaken. En soms, CD-stations eenvoudig niet zonder reden. Het oplossen van uw problemen rekening dit alles.

Instructies

1

Controleren of uw computer herkent het CD-station binnen het besturingssysteem. "My Computer" binnen Windows open en zoek het station, die een brief (meestal D of E) moet worden toegewezen. Als de schijf in uw besturingssysteem aanwezig is, weet je dat het is half-werking, ten minste. Uw CD- of DVD-station wordt aangesloten op de systeemkaart op een gegevenskabel genoemd een IDE-kabel of een IDE aansluiting (in laptops); Als het station wordt weergegeven in het besturingssysteem, het CD-station is het verkrijgen van macht en uw computer is lezen. Als u het station niet ziet, gaat u verder met stap 4.

2

Druk op de knop "Eject" op het station te zien als de lade zullen uitbreiden. Sommige stations zal communiceren met de computer maar zal niet uitwerpen. Er zijn drie belangrijke redenen voor dit: het mechanisme dat het Dienblad werpt is gebroken, uw computer heeft het station vergrendeld of de "Eject" knop is verdreven. Klik met de rechtermuisknop op het station in "My Computer" en kies "Eject" te dwingen van uw werkend systeem te ontgrendelen; Als het station niet wordt geopend, gaat u verder met stap 3.

3

Een paperclip ontvouwen en steek het ene uiteinde in het kleine gat op het cd-rom-station. Dit is de mechanische eject-knop en de paperclip onder dwang naar dit gat op te drukken werpt het dienblad. Plaats een CD in het station en duw de lade weer te zien als de computer herkent het.

4

Zet uw computer uit, wacht een paar seconden en vervolgens zwenking op weerom voort. Kijk op het scherm voor te depĂȘche welk says "Pers X Voer systeeminstellingen," waarbij "X" staat voor een specifieke sleutel op uw computer. Druk op deze toets om de BIOS-programma. Gebruik de pijltoetsen om te navigeren naar "Geavanceerd" en zoekt uw aandrijving CD/DVD om opgenomen te worden, meestal in de rubriek "Primaire Slave" of "Secondary Master." Als u het station hier niet ziet, zijn niet de kabels aangesloten; het station heeft geen macht; of het station is dood.

5

Raadpleeg de gebruikershandleiding voor uw systeem om te vinden hoe om het te openen (op een desktop PC). Op een laptop, een dode schijf die niet wordt weergegeven in het BIOS moet worden vervangen of opnieuw zitten. Op een desktop-PC, kunt u open het systeem en probeer opnieuw de IDE kabels en stroomsnoeren naar het station. Zorg ervoor dat de computer verbreken in elk stopcontact voordat u het opent.