Het oplossen van gemeenschappelijke problemen met printers

Het oplossen van gemeenschappelijke problemen met printers


Hoewel het is niet mogelijk om te beschrijven van printerproblemen voor alle types en modellen, zijn er technieken voor probleemoplossing die u op alle soorten printers toepassen kunt. De meest voorkomende printerproblemen met behoren problemen met installatie/stuurprogramma's, papierstoringen en printerfouten optreden. Het is belangrijk dat u hoe deze problemen op eigen weet zodat u niet de hulp van een technicus printer moet telkens wanneer u een probleem kunt oplossen.

Instructies

1

Controleer dat de printer is ingeschakeld en dat de kabels die het komt met goed zijn aangesloten op de computer.

2

Controleren of de printer al is geïnstalleerd op uw computer. Klik op "Start" en vervolgens "Printers en faxapparaten." Als de naam van de printer wordt weergegeven in het venster, is de printer al geïnstalleerd in de computer. Als de naam van de printer niet wordt vermeld, gaat u verder met de volgende stap.

3

Plaats de printer installatie-CD in de optische-schijfeenheid van de computer en wacht op het stuurprogramma automatisch wordt gestart. Volg de installatieinstructies op het scherm, en vervolgens de computer opnieuw opstarten nadat de installatie is voltooid.

4

Een papier jam probleem oplossen. Het foutbericht weergegeven op het scherm controleren en lees de instructies over het oplossen van het probleem van de jam papier. Als de computer deze informatie niet wordt weergegeven, hebben sommige printers knoppen die u houden kunt neer aan Verwijder het papier vast te zitten in de printer. Open één-kant van de printer als Verwijder het papier. Lees de handleiding voor specifieke instructies van de printer.

5

Vervang de inktcassette of tonercassette vervangen van de printer als u wazig afdrukken merkt. Als de afdrukken vuil zijn, reinigt u de printerkoppen. Stappen op Hoe Vervang de inktcassette of tonercassette vervangen en hoe te reinigen van de printkop variëren afhankelijk van de printer die u gebruikt. Raadpleeg de printerhandleiding voor specifieke instructies.

Tips & waarschuwingen

  • Raadpleeg de handleiding van de printer die u gebruikt voor het oplossen van tips. Als je hebt verloren de gebruikershandleiding, bezoek de fabrikant website en zoek naar het er.
  • Als geen van de bovenstaande stappen bij het oplossen van het probleem dat u ondervindt helpen, kunt u het ingecheckt servicecentrum van de fabrikant hebben. Als het nog onder de garantie, de service gratis moet gebeuren, afhankelijk van de bepalingen en voorwaarden vastgelegd door de fabrikant.