Het oplossen van een Verizon Pantech USB-Modem

Het oplossen van een Verizon Pantech USB-Modem


Na een Pantech USB modem u kunt is de flexibiliteit van het zijnde kundig voor vlaag naar de Geïnterneerde overal er een netwerk van Verizon. Helaas, de Pantech USB modem wellicht technische kwesties die moeten worden opgelost voor u om te genieten van een consistente verbinding met het Internet. Zoals de meeste USB-aangesloten apparaten, software of firmware updates is nodig om het apparaat goed werkt houden.

Instructies

1

Haal de Pantech van uw USB-poort.

2

Reboot de computer.

3

Sluit de USB-modem aan op een andere USB-poort op uw computer. Controleer of uw probleem hiermee is opgelost. Soms moeten de USB-poorten worden vernieuwd voor het apparaat weer goed werkt.

4

Ga naar het menu "Start", "Control Panel", "Hardware en geluid" en "Apparaatbeheer". Klik op de pijl of plusteken (+) naast "Modem" of "Network adapters" om te zoeken naar de beursgenoteerde Pantech USB-modem.

5

Klik met uw muis met de rechtermuisknop en uitgezocht "Ontredderen". Wacht 30 seconden en met de rechtermuisknop op de modem van Pantech en selecteer "Enable". Dit is een vorm van het resetten van de modem.

6

Het bijwerken van de firmware en stuurprogramma's voor het apparaat. Toegang tot de website van Verizon en navigeer om te ondersteunen om te kijken voor uw model. Klik op elke software-updates beschikbaar om te downloaden. Afwisselend, toegang tot een andere website als Sewelldirect.com waarmee Pantech stuurprogramma-updates.

7

De software downloaden naar uw computer. Zorg ervoor dat de Pantech USB-modem is aangesloten op uw computer. Open de stuurprogrammasoftware. Volg de aanwijzingen om de software te installeren. Ontkoppel de USB-modem voor uw computer voor 30 seconden na voltooiing van de softwareinstallatie en de stekker weer in. Poging om de toegang tot het Internet.