Het oplossen van een Lexmark 5300

Het oplossen van een Lexmark 5300


De Lexmark model 5300 is een alles-in-één printer, copier en scanner die kunt afdrukken in kleur of zwart-wit. Het is compatibel met Windows-gebaseerde personal computers en is aangesloten op de computer met behulp van een USB-gegevenskabel. Problemen er kunnen optreden met verschillende onderdelen of delen van de eenheid. Diagnose van mogelijke oorzaken van een probleem wanneer het zich voordoet, is de eerste stap in het oplossen van problemen met proces. Voer de resterende stappen om ervoor te zorgen dat het probleem volledig opgelost is voor probleemoplossing.

Instructies

1

Controleer de USB-kabel voor de hand liggende schade als de printer niet met de computer communiceert. Sluit het vierkante uiteinde van de kabel stevig op de poort op de achterkant van de printer. Sluit het rechthoekige uiteinde van de kabel aan op de USB-poort op de computer.

2

Gebruik een zwaarder gewicht papier of een helderder Witboek als afdrukkwaliteit lager is dan normaal is. Kwaliteit is hoger op zwaarder en helderder papier.

3

De afdrukkwaliteit van de printer aanpassen indien nodig. Druk op de knop "Menu". Druk op de pijlknop-rechts of links totdat "Kwaliteit" in het display verschijnt. Druk op de knop "Vinkje". Druk op de knop links of rechts totdat de gewenste kwaliteit wordt weergegeven. Druk op de knop "Vinkje" de wijzigingen op te slaan.

4

Verwijder elk blad als het wordt afgedrukt om te voorkomen dat de inkt vlekken. Sommige bladen niet volledig droog zijn voordat de volgende dia wordt afgedrukt. Dit is vooral waar wanneer u werkt met speciale soorten papier, zoals transparanten, fotopapier, etiketten en iron-on transfers.

5

Vervang de kleureninktcartridge als vervaagde kleuren of verschillen van hoe de kleuren worden weergegeven op het computerscherm. Vervang de Standaardinktpatroon met zwarte inkt als zwarte tekst is streaked of verschoten.

6

Open de scannereenheid als er een papierstoring. Trek het papier recht uit. Sluit de scannereenheid. Druk op de knop "Vinkje" op het bedieningspaneel van de printer om door te gaan.

7

Veeg de glasplaat met een schone, pluisvrije doek die is bevochtigd met water als de glasplaat vies krijgt. Een vuile glasplaat zal van invloed zijn op de kwaliteit van gescande afbeeldingen.