Het oplossen van een Laptop muis

Het oplossen van een Laptop muis


Een defecte muis is niet zo ernstig als het verlies van een harde schijf. Maar het is frustrerend, op zijn zachtst, als een muis gaat uit terwijl u werkt. Oplossen van problemen met uw laptop muis, is afhankelijk van een interne component, een bedrade muis of een bluetooth-model.

Instructies

1

Vervang de batterijen in de muis.

2

Zorg ervoor dat de muis stevig is aangesloten op de USB-poort.

3

Afsluiten en opnieuw opstarten uw computer.

4

Zie als vuil of vuil is blokkeert het roller-bal of de optische muis. Voor een muis-roller-bal, kan de bal worden verwijderd en gereinigd. De holte van de roller-bal moet worden zachtjes geveegd naar beneden, als goed. Voor een optische muis, door ervoor te zorgen dat het stof van de voeten en de lens van de muis naar beneden is geveegd.

5

Kijk naar uw mousepad. Als het is vol van vuil en roet, kan het smurrie uw muis. Veeg uw mousepad neer met een vochtige doek.

6

Vervang uw mousepad. Niet alle mousepad oppervlakken werken op dezelfde manier voor alle soorten muizen.

7

Bevestig uw muis naar een andere computer om te zien of het probleem met uw muis of uw computer is. Als de muis werkt, is het probleem met uw computer.

8

Voer een volledige virusscan om te zien als een virus is van invloed op de prestaties van uw muis. Als er een virus wordt gevonden, volg de aanwijzingen van uw antivirussoftware om dit probleem te bevestigen.

9

Controleer de status van uw muis. Klik op "Start" "Configuratiescherm" "Printers en toepassingen", en klik dan op "Muis." Als u een geel pictogram ziet, is er een probleem met uw muis-bestanden. Verwijder het bestand van het programma van de muis op uw laptop. Herstarten uw computer en het besturingssysteem moet het herstel van de oorspronkelijke fabrieksinstellingen voor muis. Als dit niet gebeurt, of als u beschikt over een gespecialiseerde muis, downloaden de software van de muis van uw schijf.

10

Zorg ervoor dat u de meest recente updates voor stuurprogramma's voor uw muis. Ga naar de webpagina van de fabrikant van uw muis. Klik op het muismodel. Kijk voor recente upgrades. Download upgrades, indien van toepassing.

11

Uw computer herstellen naar een punt waar de muis werkte. Volg de aanwijzingen op uw computer. Selecteer een datum. Herstart uw computer wanneer aangegeven.

12

Ontdek als de radio frequentie voor uw draadloze muis wordt beïnvloed door een ander apparaat in uw huis. Vele andere huishoudelijke apparaten draaien op soortgelijke radio frequenties. Uw bluetooth ontvanger dichter naar uw muis verplaatsen

13

Bepalen als er schade aan uw muis of de poort van uw computer heeft geweest. Is de USB-stekker gebogen? Is de USB-poort defect? Is er een verlaging van uw muis koord?

Tips & waarschuwingen

  • Vervanging van uw muis is minder duur dan het afgeven vast te stellen.
  • Zorg ervoor dat de computer uitstaat of ontkoppeld voordat het nemen van elkaar een muis.