Het oplossen van een Laptop CD-ROM

Het oplossen van een Laptop CD-ROM


Laptop harde schijven kan soms problemen ondervinden wanneer het station optreden tijdens het lezen van een schijf, problemen als het lijkt alsof het station niet werkt of als het station niet automatisch openen. Als deze tips voor probleemoplossing mislukt zijn, overweeg dan het gehele cd-rom-station vervangen door een professional.

Instructies

1

Reinig de cd-rom om het vrij van stof, met een droge, zachte pluisvrije doek. Juiste krassen op een CD, een CD gebruikt Reparatieset. Vaak zal een schijf een CD niet lezen als er vlekken.

2

Plaats de diskette in het cd-rom-station om te bepalen of zij het bestand kan lezen. Kijk voor het groen knipperend licht op het voorste deel van het station. Als het licht niet flikkeren, het is niet het lezen van de CD.

3

Zoek het kleine gat onder de eject-knop (ook bekend als het gat bypass). Plaats een paperclip of dunne naald in het gat. Houd de paperclip of naald in vijf seconden. Verwijder de naald of paperclip. De lade moet nu open voor het cd-rom-station.

4

Activeer het hulpmiddel van het bericht van auto inschakelen als de CD-ROM is niet het lezen van het bestand gemakkelijk. Klik op "Eigenschappen" onder het "Mijn Computer" icoon op het bureaublad van de computer of de "Start" menu. Selecteer het tabblad "Apparaatbeheer" en vervolgens de map "CD-ROM". Klik op "Eigenschappen" en selecteer het "instellingen" tab, waar u kunt controleren of het uitschakelen van auto-run. Selecteer "OK."

5

Het CD-ROM-stuurprogramma bijwerken als het lijkt te zijn achterhaald. Kies "Eigenschappen" uit het menu "My Computer" en kies de "Hardware" tab. Klik op "Apparaatbeheer" en "Update Manager" om te installeren en downloaden van het meest recente stuurprogramma apparaat controleren.

Tips & waarschuwingen

  • Gebruik de juiste CD die compatibel is met uw laptop het specifieke systeem. Als de schijf lijkt te lezen van de schijf, maar het werkt niet nog, bepalen of u een netjes geformatteerde CD gebruikt. Controleer ook of als de schijf verkeerd is gelegen binnen de aandrijving van de schijf.