Het oplossen van een draagbare harde schijf

Draagbare vaste schijven zijn opslagapparaten waarmee u bestanden en mappen gunstig om het overdragen van de ene computer naar de andere. Ze variƫren in grootte van het systeemgeheugen en komen in vele soorten en maten. Draagbare vaste schijven zijn de eenvoudigste manier om een back-up computerbestanden. Zij kunnen lopen in communicatiefouten. echter dat kan hen verhinderen weergeven op uw PC. Veel van de fouten kunnen worden opgelost met behulp van enkele eenvoudige stappen en richtsnoeren.

Instructies

1

Controleer de status van uw draagbare harde schijf als het plotseling naar het tonen omhoog op uw computer. Om dit te doen, klikt u op de Windows "Start" knop en klik op de "Control Panel".

2

Klik op de knop "Systeem" en het "Hardware" tab. Klik op "Apparaatbeheer".

3

Scroll naar beneden naar "Universal Serial Bus-Controllers" en klik op het "+" ernaast. Als u uw draagbare harde schijf vermeld in deze sectie niet wordt weergegeven, is er een communicatiefout met uw computer.

4

Sluit het venster Apparaatbeheer en de draagbare harde schijf van de computer loskoppelt. Laat de harde schijf zitten voor een paar minuten en sluit deze terug naar de computer, maar deze tijd gebruik een andere USB-poort. Zet hem op. Als de computer automatisch het herkent, gaat u verder met normaal gebruik; Als het het niet herkent, verplaatst naar de volgende stap.

5

Dubbelklik op "My Computer" op het bureaublad van de computer, als de communicatie is prima, ziet u het pictogram van uw draagbare harde schijven en andere draagbare apparaten. Als u het niet ziet, loskoppelen van de computer opnieuw en start de computer opnieuw.

6

Sluit de draagbare harde schijf terug naar de computer en en wacht op de automatische prompt. Controleer de partities opsplitsen en formatteren. Om dit te doen, klikt u op de Windows "Start" knop en klik op de "Control Panel".

7

Dubbelklik op de "Systeembeheer" en klik op het pictogram "Computerbeheer". Klik op de optie "Computerbeheer". U ziet uw draagbare harde schijf vermeld samen met andere harde schijven op uw computer.

8

Klik op uw draagbare harde schijf onder "Volume" om het te markeren. Elke draagbare harde schijf aangesloten op uw compute wordt een stationsaanduiding toegekend. Als u wilt wijzigen van de stationsletter, met de rechtermuisknop op de draagbare harde schijf en klik op "Stationsletter en paden wijzigen".

9

Selecteer de nieuwe letter die u gebruiken wilt voor het identificeren van het station en klik op "OK" als de wijzigingen wilt opslaan. Klik weer op "OK". Als u wilt uw draagbare schijf opnieuw formatteren als u ondervindt nog steeds problemen mee, met de rechtermuisknop op het station onder "Volumes" en klik op 'Format'. Volg de rondleiding aanwijzingen opnieuw formatteren van uw harde schijf en het terug naar de standaard-fabrieksinstellingen herstellen.

Tips & waarschuwingen

  • Als uw draagbare harde schijf nog steeds in fouten lopen is, neem contact op met de fabrikant voor meer probleemoplossingsstappen of indien nodig te repareren.