Het oplossen van een Desktop PC die alleen heeft Fans werken

Bij de behandeling van problemen met de computer hardware, kan een PC die zelfs goed zal niet opstarten met name frustrerend zijn. Dit is heel gebruikelijk wanneer torengebouw uw eigen computer, maar het kan soms optreden met vooraf gebouwde systemen zo goed. Als u zich tenminste in een positie waar de fans zijn spinnen, is het probleem mogelijk relatief alledaags (zoals een losse kabel of interne component).

Instructies

1

Luisteren naar een aantal pieptonen wanneer u op deze computer. Deze "beep codes" staan in de handleiding van uw moederbord. De codes per fabrikant verschillen, maar zij kunnen duiden op problemen zoals niet-functionele geheugensticks, een niet-functionele video weergaveapparaat te organiseren of niet-functionele of een onjuist aangesloten invoerapparaten.

2

Controleer voor een groene LED licht op het moederbord die duidt op de aanwezigheid van elektrische stroom. Raadpleeg uw handleiding voor dit licht van de locatie. Als deze LED gaat niet omhoog, is het mogelijk dat uw moederkaart heeft beschadigd. Mogelijke oorzaken zijn fysieke impact, piekspanningen of een grote statische lading. Als dat het geval is, moet uw moederbord worden vervangen.

Als het onder garantie, contact opnemen met de fabrikant (tenzij u een garantie van de winkel waar u de computer of het moederbord kocht hebt, in welk geval u contact met hen). In het geval van een stijging van de macht, kunnen een onbeperkt aantal apparaten die op het moederbord ten tijde van de schommeling aangesloten waren ook moeten worden vervangen.

3

Zorg ervoor dat het scherm kabels zijn veilig. Als je geen piepjes hoort, en u hebt geverifieerd dat het moederbord operationeel is, is het mogelijk dat uw beeldscherm niet functioneert (iets dat niet wordt gedetecteerd door het moederbord). Het probleem kan worden net zo eenvoudig als een losse of defecte kabel. Als dit veilig zijn, proberen alternatieve kabels, indien beschikbaar. Als u een andere desktop of laptop in de buurt, probeer uw beeldscherm aan te sluiten op deze computers om te verifiëren dat het display operationeel is.

4

Neem een kijkje in het geval met de stroom uit, en kijken hoe de videokaart is aangesloten op het moederbord (tenzij uw video is geïntegreerd in het moederbord). Als de kaart zelfs een lichte hoek aan de Raad is, moet u het duw zachtjes maar stevig totdat het in een volledige rechte hoek. Controleer of de videokaart montagetoe apparaat (meestal een kleine schroef maar soms een klink) aanwezig en spoelen.

5

Kijk naar de rechthoekige geheugensticks, meestal te vinden tussen de CPU (Central Processing Unit, die een groot fan op het hebben zal) en de opslag in entrepot zinspreuk. Deze sticks moeten ook flush. Zij zal vastklikken wanneer zij goed zitten. Probeer het verwijderen van een stok (tenzij u slechts één hebt), en het opstarten van de computer. De stick is soms defect, andere tijden die de sleuf defect is.

6

Controleer de aansluitingen van het apparaat van uw opslag. Uw harde schijf moet hebben een interne voedingskabel afkomstig uit het stopcontact haalt, plus een data-kabel vanaf het station naar het moederbord.

Tips & waarschuwingen

  • Meestal kunt u de website van de fabrikant van het moederbord voor een handleiding zoeken. Sommige moederborden moeten hun BIOS hebt bijgewerkt om te herkennen van een nieuw onderdeel.
  • Wanneer u werkt in de computerbehuizing, ervoor te zorgen dat het niet is aangesloten.