Het oplossen van een Computer die stopt en start het automatisch opnieuw

Een van de meest frustrerende symptomen die een computer kan vertonen is de spontane reboot. Één minuut bent u gelukkig weg te werken, en de volgende computer is af te sluiten en opnieuw op te starten. Dit kan een moeilijk probleem te krijgen greep op, maar er zijn een aantal tools en technieken die u gebruiken kunt om de probleemoplossing eenvoudiger.

Instructies

1

Meld u aan bij uw computer en klik op de knop "Start". Kies 'Configuratiescherm' in het menu en klik op "Systeembeheer." Kies "Logboeken" uit het menu en begin herziening van de logs. Kijk voor de gebeurtenissen die rond de laatste tijd uw computer spontaan opnieuw opgestart gebeurde. Na een tijdje ziet u een patroon, zoals hetzelfde programma crasht telkens wanneer de computer opnieuw wordt opgestart.

2

Verwijder het programma of een hardwareonderdeel geïdentificeerd door Logboeken om te zien of dit het probleem opgelost. Als een bepaald stuk van hardware te wijten is, kunt het probleem oplossen door het installeren van een nieuw stuurprogramma. Als een stuk van software te wijten is, zal opnieuw installerend het vaak het probleem oplossen.

3

Het afsluiten van uw computer en verwijder het netsnoer als Logboeken het probleem niet lost. Zoek de behoudende schroeven op de achterkant van de behuizing van de computer en verwijder het klepje zodat u het interieur van de computer zien kunt.

4

Gebruik uw kan van samengeperste lucht te blazen eventuele geaccumuleerde stof, fuzz en vuil dat kan hebben opgebouwd in de behuizing van de computer. Bijzondere aandacht besteden aan het gebied rond de stroomvoorziening van de computer en de ventilator---aanzienlijke hoeveelheden vuil en puin kan zich ophopen in die gebieden. Deze ophoping van puin kan interfereren met de luchtstroom in de computer en veroorzaken het oververhit raken. Deze oververhitting kan op zijn beurt de computer afsluiten en opnieuw starten.

5

Probeer uw computer uit te voeren met de cover uit lang genoeg om te zien of het afsluiten en opnieuw starten probleem aanwezig met de zaak af. Als de computer werkt goed met de zaak af, breng het klepje weer en blijven volgen zijn prestaties.