Het oplossen van een Compaq Presario PCDe Presario lijn van computers is een van de minst dure in het Compaq-product lijn, en deze PC's worden vaak gebruikt als starter PC's voor thuisgebruikers en als het laaggeprijsde werkstations voor zakelijk gebruik. Maar ongeacht welk model Presario u eigen of hoe u het gebruikt, moet u sommige probleemoplossing basisvaardigheden om te gaan met kleine problemen hebben. Professionele service is vaak kosten onbetaalbaar voor goedkope computers zoals de Presario, dus leren hoe het oplossen van gemeenschappelijke problemen jezelf de beste manier is om uw Presario soepel te houden.

Instructies

1

Denk na over eventuele recente wijzigingen die hebben plaatsgevonden op uw computer. Als de problemen met uw Presario viel met de installatie van een nieuw programma of de toevoeging van een nieuw stuk van hardware samen, probeert te verwijderen dat programma of hardware apparaat

2

Meld u aan bij uw Compaq Presario en klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Mijn Computer". Kies "Eigenschappen" uit het menu en selecteer het tabblad "Hardware".

3

Klik op de knop "Apparaatbeheer" en klik op het plusteken naast elk type van apparaat in uw systeem. Zoekt u een gele vraagtekens of uitroeptekens rood. Dit zijn aanwijzingen dat een bepaald stuk hardware niet goed functioneert.

4

Met de rechtermuisknop op een defecte stuk van hardware en kies "Stuurprogramma bijwerken" in de lijst met opties. Dit zorgt ervoor dat het besturingssysteem opnieuw installeren van het meest recente stuurprogramma voor het apparaat. Bijzondere aandacht besteden aan de netwerk roos wagenmenner omdat dit een veelvoorkomend probleem is. Als u plotseling uw netwerk of Internet-verbinding verliezen, controleert u de status van het netwerk-kaart in Apparaatbeheer alvorens alle andere stappen voor probleemoplossing.

5

Verwijder de kap van de Presario door het verwijderen van de schroeven op de achterkant van het doosje behouden en schuif de cover uit de eenheid. Kijk in de computer voor geaccumuleerde fuzz, stof en vuil. De ventilator op de Presario kan soms stof trekken uit de kamer in de PC behuizing en hierdoor kan de computer storing te oververhitten.

6

Spray de binnenzijde van de Presario zaak met perslucht, zich te concentreren op het gebied rond de ventilator en de voeding. Zorg ervoor dat alle stof en fuzz is verwijderd.