Het oplossen van een Compaq LightScribe DVD Supermulti-station

LightScribe is een vrij nieuwe technologie voor at Home gebruikers. Een apparaat staat uit te voeren een LightScribe zal in wezen "burn" of graveren van woorden en/of een afbeelding op de bovenkant van een passende LightScribe DVD. De Compaq LightScribe DVD Supermulti Drive is een intern gebaseerd beide meerdere-formaat DVD's te branden DVD-station en een LightScribe-afbeelding met LightScribe-technologie. Zoals met de meeste apparaten van de computer, maar kunt het station tegenkomen enkele technische problemen. Soms zal een bericht staat de schijf kan niet worden gebrand, of dat de hardware kan niet worden gevonden, of zelfs dat een of andere manier aan het stuurprogramma is verwijderd.

Instructies

1

Controleer of dat u een LightScribe-geschikte DVD gebruikt. U kan worden begroet met een bericht dat de schijf is niet een LightScribe-schijf en kan niet worden gebruikt. Normale DVD's gewoon te branden van gegevens op een schijf kan worden gebruikt, maar voor het maken van een verbrand-in-beeld op de DVD zelf met de LightScribe-technologie, de DVD moet een LightScribe. Koop alleen DVD's met een LightScribe-symbool op de verpakking tonen dat ze LightScribe compatibel zijn.

2

Controleer of dat de LightScribe-schijf in het station correct is geplaatst. U moet de schijf ondersteboven in het station plaatsen bij het gebruik van LightScribe.

3

Controleer of de verbindingen met stations veilig zijn als een bericht wordt weergegeven met vermelding van dat de drive kan niet worden gevonden. Dit zal vaak gebeuren als een van de kabels van het apparaat losgekoppeld kwam aan de binnenkant van de computer. Open de shell van de central processing unit (CPU) door alle kabels aan de achterkant los te koppelen en vervolgens het verwijderen van de schroeven op de achterkant van het doosje. Het geval glijden en zorg ervoor dat het breed lintkabel en het netsnoer goed zijn aangesloten op zowel de schijf en het moederbord. De lintkabel aansluit op een poort ongeveer 1½ inch breed, zo groot is het niet moeilijk te herkennen. Het netsnoer is half inch plein en het aansluiten op de even grote poort. Andere stations op de computer (harde schijven of schijfstations) gebruiken dezelfde soort stekkers, zodat u meestal de voedingskabels naar hun locatie op het moederbord volgen kunt. Sluit de CPU's geval en monteer de kabels zodra dit proces voltooid is.

4

Het station van stuurprogramma's opnieuw installeren als een bericht staat dat het station van stuurprogramma's ontbreken. Dit gebeurt vaak wanneer items zijn verwijderd uit het computerregister. Om opnieuw de stuurprogramma's te installeren moet u het DVD-station-stuurprogramma-installatie-CD in de computer plaatst. Volg de aanwijzingen op het beeldscherm te installeren van de drivers, die het probleem verhelpen moeten als de andere stappen nog niet.