Het oplossen van DSL, die vaak wordt verbroken

Het oplossen van DSL, die vaak wordt verbroken


Frequente verbreekt de verbinding van uw Internet service met een frustrerend probleem worden kan te behandelen. Oplossen van het probleem kan worden een beetje ingewikkeld, als het kan worden veroorzaakt door veel verschillende onderdelen van uw thuisnetwerk. Met enige basiskennis en een paar eenvoudige stappen voor probleemoplossing, kunt u echter de bron van het probleem te identificeren en consistentie van uw Internet-verbinding herstellen.

Instructies

1

Powercycle alle apparaten. Een goede eerste stap te nemen om elke vorm van Internet-verbindingsproblemen die u ondervindt is te resetten van alle apparaten die deel van uw thuisnetwerk uitmaken. Zoek de netsnoeren van de DSL-modem en het netsnoer aan alle apparatuur voor thuisnetwerken (routers, switches, hubs) die u kunt gebruiken voor het uitvoeren van deze reset. Haal ze voor een volledige 30 seconden en herstart uw computer na het inpluggen ze allemaal terug in. Uw verbinding gedurende een bepaalde periode van tijd om te zien als de verbinding meer consistent na de reset blijft uitvoeren. Als de verbinding dalen blijft, zijn sommige verdere stappen vereist.

2

Het omzeilen van alle apparatuur voor thuisnetwerken. Iets dat uw internetverbinding met uw computer draagt kan mogelijk worden veroorzaakt uw intermitterende verbindingen. Om te isoleren van de oorzaak van het probleem daarom moet mijden elk home networking apparaat u gebruikt en uw DSL-modem rechtstreeks aansluiten op uw computer. Neem de Ethernet-kabel die uw DSL-modem met uw router of ander apparaat verbindt en het loskoppelen van het netwerkapparaat. Plug in de Ethernet-poort op uw computer en na een reset van de modem zoals beschreven in stap 1 weer uw connectiviteit testen gedurende een langere periode van tijd om te zien of blijft meer consistent. Als de verbinding niet meer uitvalt, is het nodig contact op met de fabrikant van uw router en hebben ze de inconsistentie van de verbinding oplossen wanneer uitgevoerd via de router. Als de verbinding onderbroken blijft, moet u contact op met uw serviceprovider.

3

Neem contact op met de afdeling technische ondersteuning van uw Internet serviceprovider (ISP). Op dit punt, er zijn niet langer alle stappen voor probleemoplossing die kunnen worden uitgevoerd op uw eigen verbinding en het is noodzakelijk voor een technische-ondersteuningsmedewerker bij uw Internet-provider om het probleem te verhelpen.