Het oplossen van de Lexmark 3100

Het oplossen van de Lexmark 3100


De Lexmark 3100 is een alles-in-één printer, copier en scanner. Het kunt afdrukken in kleur en zwart-wit. De 3100 is compatibel met Windows-computers en Macintosh-computers. Problemen die zich met de eenheid voordoen kunnen worden veroorzaakt door verschillende bronnen. Identificeren van de oorzaak van het probleem is het eerste deel van het oplossen van problemen met proces. Voltooi de stappen voor probleemoplossing u kunt het probleem oplossen nadat het is geconstateerd.

Instructies

1

Steek het netsnoer van de levering in de poort op de achterkant van de printer. Zorg ervoor dat het andere uiteinde van de kabel stevig is aangesloten op een stopcontact. Koppelt u deze los en sluit het als de printer is niet inschakelen.

2

Steek de USB-kabel in de poort van de printer. Steek het andere uiteinde van de kabel rechtstreeks op een USB-poort van de computer. De USB-kabel aan te sluiten op een USB-hub kunt andere apparaten te bemoeien met de mededeling van de printer en kan voorkomen dat de printer goed werkt.

3

Sluit alle programma's die niet gebruikt worden als het afdrukken langzaam gaat. De middelen van geheugen van de computer kunnen worden laag.

4

Verwijder de sticker en transparante tape van de inktcartridges printer als de printer wordt afgedrukt blanco pagina's. De band zal voorkomen dat inkt bereikt de printerkoppen.

5

Vervang de inktcartridge als het bericht "Inkt laag" op het display van de printer verschijnt. De printer zal niet zitten kundig voor afdrukken als de inktniveau te laag is.

6

Zet de computer aan als afdrukken door het indrukken van de knop "Kopiëren" niet werkt. De computer en de printer moeten worden ingeschakeld voor de printer om kopieën te maken.