Het nadeel van DDR3

Het nadeel van DDR3


Double Data Rate-3 (DDR3) geheugen vertegenwoordigt de nieuwste ontwikkeling in het computergeheugen (ook wel bekend als Random Access Memory of RAM). Ondanks het wordt uitgebracht in 2007, DDR3 nog steeds niet heeft genoten verkoop dominantie ten opzichte van zijn voorganger, DDR2.

Prestaties

DDR3 meestal trager dan DDR2 op dezelfde klokfrequentie, maar genieten van een grotere bandbreedte. Dit zorgt voor hogere potentiƫle frequenties en dus hogere potentiƫle prestaties met het gebruik van hogere klok DDR3.

Kosten

Het prijsverschil tussen DDR3 en de oudere DDR2 gaat verder dan een eenvoudige vergelijking van de module-naar-module. Moederborden die DDR3 ondersteunen zijn meestal duurder dan DDR2-moederborden. De nieuwere moederborden kunnen ook geen ondersteuning voor oudere processors, waarvoor derhalve een upgrade van de processor ook.

Compatability

Hoewel DDR2 en DDR3 hetzelfde aantal pinnen delen, zijn ze heel anders en niet compatibel zijn met elkaars DIMM-sleuven. Probeert te dwingen DDR3 tot DDR2 zal resulteren in schade. Bepaalde processors kunnen geen ondersteuning voor DDR3.