Het maken van etiketten met behulp van Excel

Het maken van etiketten met behulp van Excel


Microsoft Excel gebruikt om etiketten te maken is een vrij eenvoudige taak. Hoewel u kunt invoeren en ordenen van de gegevens voor uw etiketten in Microsoft Excel, moet u afdrukken via Microsoft Word of Microsoft Access.

Instructies

Het maken van etiketten met behulp van Excel

1

Bereid uw gegevenslijst in Excel. De eerste rij is de rij met kolomkoppen en moet worden gebruikt voor de titel van elke kolom die u zult moeten exporteren. Gebruik een aparte kolom voor elk item dat u op het etiket wilt. Elk label van de kolom moet uniek zijn. Geen lege kolommen of rijen in uw gegevens bevatten. Voer alle van de gegevens die u wilt aanbrengen van etiketten.

2

De naam van de lijst om het gemakkelijker te vinden tijdens het samenvoegproces. Om dit te doen, selecteert u de rijen en kolommen die de gegevens bevatten, met inbegrip van de rij met kolomkoppen. Selecteer "Naam definiƫren" in de groep gedefinieerde namen op het tabblad Formules. Typ een naam voor de lijst die bevat geen spaties en heeft een brief als het eerste teken in het vak. Sla en sluit de werkmap wanneer u klaar bent.

3

Configureer de etiketten in Microsoft Word. Het tabblad Afdruk samenvoegen, selecteer "Afdruk samenvoegen starten" en Kies Labels. Vul de informatie voor de printer die u gebruikt en informatie over de labelgrootte wijzigen.

4

Klik op de knop Microsoft Options vanuit Microsoft Word en ga naar opties voor Word. Onder het tabblad "Geavanceerd" Ga naar de sectie algemeen en klik op "Bevestigen van de conversie van bestandsindeling bij openen" en dan "OK." Het proces Afdruk samenvoegen starten en selecteer het bestand dat u hebt gemaakt in Excel als gegevensbron. Controleer de gegevensbron en selecteer het celbereik met de gegevens waarop die u etiketten wilt maken.

5

Het vullen van de labels en samenvoegen om ze te maken. Hebt u fouten of andere problemen moeten oplossen, kunt u de help-functie in Microsoft Word gebruiken. Als u een vooraf ingestelde tool zoals het "Adresblok" hebt gebruikt, wellicht te gaan door middel van de "Vergelijkingsvelden" dialoogdoos in de velden in het adresblok koppelen aan de corresponderende velden in het Excel-werkblad Word moet u.

6

Voorbeeld van de samengevoegde etiketten bekijken en afdrukken met de functie Afdruk samenvoegen. Ook kunt u de etiketten wilt afdrukken op een ander tijdstip. Dit is een goede keuze als je weet dat je volgende sets van deze labels in de toekomst moet.

Het maken van etiketten met behulp van Microsoft Access

7

De Excel-werkmap in een Microsoft Access-database importeren als u wilt toegang in plaats van Word gebruiken om de uiteindelijke etiketten te maken.

8

Volg de stappen in de Wizard Access adresetiketten maken en afdrukken van de etiketten.

9

Access-gegevens kunnen ook worden afgedrukt in Microsoft Word als u problemen met het ontwerp of de indeling van het etiket in Access hebt.

Tips & waarschuwingen

  • Sorteer de gegevens in Excel voordat gaan door de functie Afdruk samenvoegen of exporteren van de gegevens een dubbele records elimineren. Overwegen uw kolomkoppen identiek woord vooraf benoemde velden te vereenvoudigen het proces van het samenvoegen.
  • Zorg ervoor dat u de gegevens in Excel opslaat in het geval er problemen zijn en u wilt teruggaan naar het oorspronkelijke bestand. Etiketten kunnen per fabrikant verschillen. Met behulp van labels die niet goed met uw printer werken, kunt afdrukproblemen.