Het maken van digitale certificaten

Digitale certificaten worden meestal gekocht door een certificate authority. Deze autoriteiten zijn over het algemeen beschouwd als vertrouwde derde partijen. Een certificaat dat u zelf maakt wordt beschouwd als niet-geverifieerde certificaten en zal leiden tot beveiligingswaarschuwingen op machines die geen primaire sleutel geïnstalleerd. Zelfgeschapen certificaten worden veel gebruikt op in-house computernetwerken die software ontwikkeling-implementatie vereisen.

Instructies

1

Klik op de "Start"-menu.

2

Selecteer de optie "Alle programma's" voor Windows Vista en XP. Als u Windows 2000 uitvoert, selecteert u de optie "Programma's".

3

Selecteer de map van de "Microsoft Office", vervolgens "Microsoft Office Tools" voor Windows Vista. Ga direct naar "Microsoft Office-hulpprogramma's" als u werkt met Windows XP of 2000-besturingssystemen.

4

Klik op "Digitaal certificaat voor VBA-projecten." Het "Digitaal certificaat maken"-venster wordt geopend.

5

Typ de naam van het certificaat in de "de naam van uw certificaten:" tekstvak.

6

Klik op 'OK'.

Tips & waarschuwingen

  • In zeldzame gevallen zal het vereiste bestand SelfCert.exe niet op uw computer worden ge├»nstalleerd. Het bestand Voer de koppeling aan het einde van dit artikel om te installeren.
  • De moeilijkheidsgraad voor dit artikel is ingesteld op laag, omdat het eigenlijke proces eenvoudig is. Inzicht in de principes achter de certificaatverificatie en het gebruik ervan is echter ingewikkelder.