Het maken van aangepaste ontwerpsjablonen

Microsoft PowerPoint heeft vele ontwerpsjablonen. U kunt gebruik maken van een bestaand ontwerp of maak uw eigen. Wanneer u een aangepaste ontwerpsjabloon hebt gemaakt, kunt u er zo creatief als u wilt, en een ontwerpsjabloon die het meest geschikt voor uw behoeften. Uw aangepaste ontwerpsjabloon kan worden hergebruikt zo vaak als je wilt, zodat u niet hoeft te dupliceren van uw werk.

Instructies

1

Open Microsoft PowerPoint en selecteer "Format" en vervolgens "Diaontwerp" bestaande ontwerpsjablonen weergeven. Overschakelen naar de gewone standaard Design.pot in de Diaontwerp-pagina als het wordt niet is geselecteerd.

2

Selecteer "Weergave", "Master" en vervolgens "Slide Master" uit de werkbalk en klik op de tijdelijke aanduiding voor de titel. Kies het lettertype, de stijl en de gewenste kleur. U wilt elke keer opnieuw of laat de generieke tekst is tekst toevoegen.

3

Verwijder de tijdelijke aanduiding voor de titel (optioneel) om de master titel een WordArt-object in plaats daarvan. Selecteer "Weergave" en vervolgens "WordArt" op de werkbalk WordArt toevoegen, en klik op 'Insert' en vervolgens op de knop 'WordArt'.

4

Een WordArt-stijl selecteren in het dialoogvenster "WordArt-galerie" en klik "OK." Uw WordArt-tekst toevoegen in het dialoogvenster "WordArt-tekst". U kan bevatten de tekst die u weergeven wilt telkens wanneer de sjabloon wordt gebruikt of laat een generieke tekst voor de titel. Klik op 'OK'. De titel van WordArt weergegeven op uw dia.

5

Een aangepaste achtergrondkleur toevoegen aan de ontwerpsjabloon is opgeslagen door het selecteren van "Format" en vervolgens "Achtergrond." Kies "meer kleuren", kies een achtergrondkleur en klik op 'OK'. Selecteer "Van toepassing op alles" in het dialoogvenster achtergrond.

6

Opvuleffecten toepassen in plaats van een achtergrondkleur toevoegen door te selecteren "Opvuleffecten" in het dialoogvenster achtergrond. Selecteer het tabblad Kleurovergang een gradiënt effect te creëren. U kunt één of twee kleuren en de stijl van een arcering als goed. Klik op 'OK'.

7

Kies het tabblad bitmappatroon aan het gebruik van een ingebouwde textuur of een textuur van uw eigen gebruiken en klikt u op 'OK'.

8

Selecteer het tabblad patroon voor een patroon van de achtergrond in plaats daarvan. De voorgrond en achtergrond kleuren te wijzigen en selecteer een patroon dat u wilt gebruiken. Klik vervolgens op 'OK'.

9

Een afbeelding gebruiken voor je achtergrond door het selecteren van de foto "tabblad en klik op de knop"Afbeelding selecteren". Blader naar de afbeelding die u wilt en klikt u op "Invoegen." Klik op "OK" om te passen de achtergrond aan uw dia.

10

De tekststijlen voor uw inhoud aan een aangepast opmaakprofiel wijzigen en alle andere functies die u wilt opnemen in uw ontwerpsjabloon toe te voegen. Sla het bestand door het selecteren van "Bestand" en "Save As". Selecteer "Ontwerpsjabloon" voor het bestandstype en klik op "Opslaan". U kunt uw ontwerpsjabloon opnieuw gebruiken door het selecteren van "Bladeren" vanaf de onderkant van het venster Diaontwerp.