Het invoegen van een Select-instructie

De Windows SQL Server kunt u het invoegen van select-instructies in de database en deze wilt opslaan voor toekomstig gebruik. Deze functies, opgeslagen procedures worden genoemd, en ze zijn nuttig wanneer u nodig hebt voor het uitvoeren van de dezelfde SQL-code meerdere malen. U het invoegen van een opgeslagen procedure in de database en noemen het met behulp van uw software. U bereikt het invoegen en creƫren met behulp van de SQL Server Management Studio inbegrepen bij uw databasesoftware.

Instructies

1

Klik op de Windows "Start" knop op uw databaseserver en selecteer "Alle programma's." Klik op de "SQL Server" en klik vervolgens op "SQL Server Management Studio" om uw database-editor te openen.

2

Klik op het plusteken naast uw SQL Server-database. Dit wordt uitgebreid met een lijst met opties voor de database-engine. Klik op het pictogram met het label "Programmeren." Dit is de lijst van momenteel geprogrammeerde opgeslagen procedures in de database.

3

Met de rechtermuisknop op het pictogram met het label "Stored Procedures" en selecteer "Nieuwe opgeslagen Procedure." Hiermee opent u een sjabloon invoegen van een select-instructie in de database.

4

Voer uw opgeslagen procedure de select-instructie. Dit kan bijvoorbeeld een select-instructie voor de database. Bijvoorbeeld, als u ophalen van een lijst met klanten wilt, voert u de volgende SQL-instructie in het lichaam van uw sjabloon:

Selecteer * van klant

5

Voer een naam voor de opgeslagen procedure en klik op de knop "Opslaan". Om te testen van de nieuwe opgeslagen procedure, voer het volgende in uw SQL-editor:

exec sqlname

"Sqlname" vervangen door de naam van de opgeslagen procedure. De select-instructie wordt uitgevoerd en de gegevens worden weergegeven in uw redacteur.