Het invoegen van een Audio-speler voor WordPress

WordPress is een content managementsysteem voor websites waarmee site-eigenaren maken, bewerken en beheren van hun eigen sites met weinig tot geen kennis van programmeren of technische expertise. Via de eenvoudige, intuïtieve interface van de backend, annuleerteken verbruiker wekken berichten en pagina's dynamisch. U kunt ook het invoegen van allerlei soorten multimediabestanden in deze posten, met inbegrip van beelden en video en audio bestanden.

WordPress is ook een zeer flexibel web publishing platform. Door uploaden en installeren van plugins, kunnen gebruikers extra functionaliteit toevoegen aan hun WordPress sites. Bijvoorbeeld, hoewel WordPress niet met een ingebouwde audio-speler komt, kunt u deze functie gemakkelijk door het installeren van de gratis Audio Speler WordPress plugin.

Instructies

1

Meld u aan bij uw beheerdersaccount van WordPress op uw website.

2

Klik op de pijl-omlaag naast de "Plugins" widget op uw administratieve dashboard. Deze widget kunt u vinden in de linkerkolom van het dashboard-scherm. Op de pijl-omlaag te klikken zal het uitbreiden van het submenu voor alle beschikbare opties.

3

Klik op de "Nieuwe toevoegen" link onder "Plugins" om toe te voegen een nieuwe plugin.

4

Typ "Audio-speler" en klik op de knop "Zoekplug-ins" om te zoeken naar alle plugins beschikbaar gratis audio-speler in de WordPress plugins repository.

5

Scroll naar beneden naar de optie die zegt gewoon "audiospeler." De lijst bevat enkele andere plugin opties voor audio-speler functionaliteit, maar het gewoon "audiospeler" genoemd is de best beoordeelde plugin. Als u wenst te verkennen van de functies en voorzieningen van de andere soortgelijke plugins, gaat de plugin naam te klikken u naar de pagina met de beschrijving in de WordPress plugin repository.

6

Klik op de "Installeren" knop aan de rechterkant van het scherm naast de audio-speler plugin van uw keuze. Het scherm wordt een bericht weergegeven zodra de software heeft geïnstalleerd de plugin. Klik op de "Activeer Plugin" link onder het bericht om de plugin te activeren in uw WordPress dashboard en site. Dit zal u ook omleiden naar uw actieve Plugins pagina.

7

De Audio Player plugin in uw lijst van plugins en klik op de "Instellingen" link direct eronder. Configureer de instellingen van de plugin om uw eigen smaak. Hier kunt u de weergave van de plugin audio-bestanden, de locatie op de server waar de bestanden zijn opgeslagen en de look en feel van de speler zelf aanpassen.

8

Maakt u een nieuw bericht of pagina in die u invoegen de audiospeler wilt door te klikken op "Nieuwe toevoegen" onder de "Posten" of "Pagina's" widgets op de linker kolom. Als u de audiospeler invoegen in een bestaande post of pagina op uw site wilt, klikt u op 'Bewerken' onder "Berichten" of "Pagina's" in plaats daarvan, en selecteer de post of de pagina waar wilt u de audio invoegen.

9

Het tabblad "Visuele" boven het vak lege inhoud in de nieuwe post of pagina. Dit zal naast het tabblad "HTML". Het tabblad "Visuele" is de editing optie die u toelaat om het invoegen van de audio-speler via de dynamische interface.

10

Klik op de knop met de noten van de muziek naast het veld "Upload/invoegen" boven het vak inhoud. Een nieuwe muziekbestand toevoegen aan de mediabibliotheek van uw site door te klikken op de knop "Bestanden selecteren" en het uploaden van een bestand uit uw bibliotheek. Als alternatief, klik op het tabblad van de "Mediabibliotheek" in het bovenste menu van dit dialoogvenster om de audiobestanden die je al hebt geüpload naar uw site mediabibliotheek weer te geven. Klik op de "Show" link naast het bestand van uw keuze, om een dialoogvenster te openen.

11

Uw audio bestand naar uw eigen smaak aanpassen. Een bijschrift, een beschrijving en een alternatieve tekst toevoegen. Als wilt maken de audiospeler code, klikt u op de knop "audiospeler" onder het veld "Link" naar de onderkant. Dit zal het veranderen van de code in het veld "Link" om te beginnen met "[audio:" in plaats van de gebruikelijke plankoppeling.

12

Klik op de knop "Invoegen in Post" onder de opties van de audio-bestand om de audio-speler-code invoegen in uw pagina of post.

13

Aanpassen van uw pagina of post door toe te voegen inhoud, een titel en alle andere details die u wilt toevoegen of bewerken voor publicatie.

14

Publiceer de pagina of de post. Klik op 'Publiceer' aan de rechterkant van het dashboard van de uitgeverij. Dit is een blauwe knop naast verschillende andere opties, waaronder "Preview", die zal u toelaten om de post te bekijken voordat u gaat wonen op uw site, en 'Concept', waarmee u de post voor het publiceren van later opslaan.

Tips & waarschuwingen

  • Zodra u het hebt gepubliceerd, test u de audiospeler op de levende pagina of post op uw website om ervoor te zorgen dat het werkt zoals bedoeld.
  • Wees bewust van de grenzen van de gegevens op uw server. Moet u wellicht het audio bestand gecomprimeerd voordat het werkt met de audio-speler op uw webhost.
  • Bijna alle audio-spelers voor WordPress ondersteuning uitsluitend voor MP3 bestanden. Zorg ervoor dat uw audio-bestand in de juiste indeling voordat u probeert te sluiten met uw audiospeler plugin.