Het instellen van Time Machine voor een regelmatige gebruiker

Het instellen van Time Machine voor een regelmatige gebruiker


Wanneer u met behulp van een Mac start, zult u beginnen accumulatie van bestanden op uw vaste schijf, zoals afbeeldingen en video's die worden overgedragen van uw digitale camera, documenten opgeslagen e-mailbijlagen en bestanden die u met toepassingen zoals een spreadsheet of tekstverwerkingsprogramma's maakt. Elke Mac wordt geleverd met het gratis programma Time Machine al geïnstalleerd, die u gebruiken om automatisch een back-up van uw bestanden naar een externe schijf. Als u ooit kwijtraakt of per ongeluk een bestand verwijdert, moet u Time Machine gebruiken om het te herstellen vanaf back-up. Eenvoudig instellen van Time Machine, zelfs als je nog nooit een computer alvorens gebruikt.

Instructies

1

De USB- of FireWire-kabel vanaf uw externe harde schijf aansluiten op een USB-poort of een FireWire-poort op uw Mac. De externe schijf op uw Mac's bureaublad.

2

Klik op het logo van de 'Apple' uit het Finder-menu.

3

Klik op "System Preferences".

4

Klik op "Selecteer schijf." Een dialoogvenster verschijnt, lijst van stations voor gebruik op uw Mac's reservekopieën met Time Machine.

5

Klik op de externe harde schijf om deze te selecteren en klik vervolgens op 'Gebruik voor reservekopie'.

6

Klik op 'Opties' als u wilt iets uitsluiten voor reservekopieën van Time Machine. Er wordt een dialoogvenster geopend. Klik op het plusteken (+) en klik op een map of een volume op je Mac die u niet dat Time Machine back wilt-up, of druk op de "Option"-toets op het toetsenbord en klik vervolgens op meerdere mappen van de back-up uit te sluiten. Klik op "Done".

7

Klik op de optie "Time Machine" op "On". Time Machine begint reservekopieën maken van uw Mac's gegevens naar de externe harde schijf, en na de eerste back-up sessie maakt het uurtarief back-ups voor de laatste 24 uur, dagelijkse back-ups voor de afgelopen maand en per back-ups voor de eerdere maanden.

8

Klik op de rode cirkel in de linkerbovenhoek van het voorkeurenvenster "Time Machine" om het te sluiten.