Het instellen van MIME-typen

Het instellen van MIME-typen


MIME-typen beschrijven het mediatype van e-mail en, meer recentelijk, webservers en toepassingen. Terwijl specifieke bestand extensies meestal zijn gebruikt voor bepaalde bestandstypen, zijn ze niet verplicht te worden gebruikt voor een bepaald bestandstype; ook kan een bepaald bestandstype hebben vele bestandsextensies. MIME-typen definiƫren hoe het mediatype moet worden weergegeven of opereren zonder dubbelzinnigheid. Mozilla wijst er echter op dat als nieuwe inhoudstypen worden uitgevonden of uitgevoerd in webservers, beheerders van die servers kunnen niet de nieuwe MIME typen toevoegen. U kunt MIME-typen toevoegen door het creƫren van een .htaccess bestand en uploaden naar uw server.

Instructies

1

Het bepalen van het MIME-type van het bestand dat u wilt gebruiken voor uw inhoud. Als u een softwaretoepassing gebruikt om de inhoud te maken, raadpleegt u de documentatie van de software om te bepalen van de juiste inhoud, of het register van de IANA MIME-mediatypen om te zoeken van het juiste MIME-type voor uw inhoud zoeken (dit register bevat alle geregistreerde MIME-typen--Zie bronnen).

2

Open een teksteditor. Zorg ervoor dat uw tekst-editor geschikt is voor het maken van .htaccess-bestanden; TextPad, UltraEdit en Microsoft WordPad hebben deze mogelijkheid, maar Microsoft Notepad niet.

3

De MIME-type en de bestandsnaam-extensie gekoppeld aan het type voorafgegaan door de tekst "AddType" naar een nieuw tekstdocument in je teksteditor toevoegen. Elk type toevoegen als een nieuwe regel. Bijvoorbeeld, als u wilt toevoegen van MIME-typen voor JPEG- en PDF-bestanden, typt u:

AddType image/jpeg jpg

AddType application/pdf .pdf

4

Sla het bestand als een .htacces-bestand. Klik op "Bestand" en vervolgens "Opslaan als" als het bestand wilt opslaan. Naam van het bestand ".htaccess" en klik op "Opslaan".

5

Het .htaccess bestand uploaden naar de hoofdmap van uw webserver. Dit kan gedaan worden met de toepassing van de "File Manager" geleverd door uw host of via een FTP-client.

Tips & waarschuwingen

  • Toevoegen van MIME-typen voor media-inhoud die wordt niet correct weergegeven. U hoeft niet te gaan door middel van dit proces, als uw inhoud correct wordt weergegeven.