Het instellen van MIME-typen in IIS 6

Het instellen van MIME-typen in IIS 6


Internet Information Services (IIS) is de Microsoft webhost waarmee u als host en voor het maken van websites. De IIS-console geeft u meerdere configuratie-opties, met inbegrip van de MIME-typen. Multipurpose Internet Mail Extensions (MIME) vertellen de browser welke toepassing uit te voeren wanneer een programma is ingesloten in de webpagina. U kunt deze MIME-typen instellen in IIS versie 6, zodat bezoekers van uw website naadloos de juiste toepassing openen.

Instructies

1

Klik op de Windows "Start" knop op uw IIS-server en selecteer "Alle programma's." Klik op "Systeembeheer" en klik vervolgens op "Internet Information Services Manager." Hiermee opent u uw IIS-consolemanager.

2

Met de rechtermuisknop op de naam van uw IIS-server aan de linkerzijde van het venster en selecteer 'Eigenschappen'. Dit opent een nieuw configuratievenster.

3

Klik op de knop "MIME-typen" en klik "Nieuw" om een nieuw MIME-type toevoegen. Voer de bestanden met de extensie voor het MIME-type. Bijvoorbeeld, als u instelt dat een muziek MIME, aangaan "MP3" in het tekstvak extensie bestand.

4

Voer een beschrijving voor het MIME-type. Klik op 'OK' om uw instellingen te bewaren. Klik op "OK" in het eigenschappenvenster van de belangrijkste om te sluiten van het venster en de MIME-instellingen voltooien.