Het instellen van een Website in IISAls u probeert een computer-gerelateerde carrière voort te zetten, is een van de dingen die je zal leren hoe te installeren of configureren van een website. Deel van een systeembeheerder werk, vooral degenen die zijn gespecialiseerd in websiteontwikkeling en Internet security, is om te leren hoe te configureren en onderhouden van een website via IIS. IIS of Internet Information Server, wordt een Microsoft-product dat wordt gebruikt om te bouwen en beheren van websites. Met behulp van IIS zal helpen u meerdere websites beheren en onderhouden en problemen oplossen.

Instructies

1

Het installeren van IIS. De meeste servers worden geleverd met de IIS-programma vooraf geïnstalleerd of ingeschakeld. Als u probeert om te leren over IIS thuis en u niet op een server die is geconfigureerd met IIS hoeft, kunt u uw PC met Windows XP Professional. Oefenen vanuit huis kan geven u de basiskennis die u gebruiken kunt voor het beheren van IIS met behulp van Windows 2000 Server en Windows 2003. Moet u de Windows XP installatie-CD om deze taak te volbrengen.

2Het instellen van een Website in IIS


Ga naar "Start" en klik op de "Control Panel". Klik op "Add en Remove Programs". Klik vervolgens op de "Windows-onderdelen toevoegen/verwijderen" knop. Klik op "Internet informatieservices' in het venster van de Wizard Windows-onderdelen en klik vervolgens op de"Details"-knop. Dit zal pop open het venster Internet Information Services, waarin alle functies opgenomen in de installatie. Controleer de "File Transfer Protocol", klik op "OK" en klik op "Volgende". Hiermee start u de configuratie uitvoeren. Vervolgens zal het u vragen om de cd-rom van Windows XP Installer.

3

Laat de installatie voltooien. Klik op "Finish" eens gedaan. Voer de Windows Update door te gaan naar de Microsoft-website om te controleren voor de nieuwste updates om ervoor te zorgen dat de IIS die u hebt geïnstalleerd de laatste update en patch zal hebben. Herstart uw computer na het uitvoeren van de updates.

4

Ga naar "Start", "Systeembeheer" en klik op "Internet Information Services". Deze console kunt u IIS kunt beheren.

5

Klik met de rechtermuisknop op "Websites" en klik op "Eigenschappen". Dit is waar u kunt de eigenschappen instellen voor alle websites. Ga naar de "standaardwebsite" Eigenschappen.

6

Ga naar de "Website-identificatie"-sectie, die u toestaat om het toewijzen van een IP-adres van de webserver om te dienen van pagina's op. Klik op de knop "Geavanceerd". Klik op de knop 'Toevoegen'. Voer het "IP-adres" van de URL die u samenstelt, dan Voer het poortnummer dat het naar in het vak "TCP-poort luisteren zal", meestal voor IIS is "80" standaard. Dan, typ de URL van de website in het vak "Host-headernaam". Klik op "OK".

7

Handhaaft u de standaardinstelling of toewijzen van de time-out in seconden in het vak "Time-out van de verbinding". Hier kun je de controle over u het vakje naast "HTTP-keepalives zijn ingeschakeld". Controleer op "Logboekregistratie inschakelen". Wanneer u logboekregistratie op uw website inschakelen, het laat u bijhouden waar mensen vandaan en welke pagina's zij bekijken. Kies de "W3C Extended Log File Format" in het drop-down menu. Klik op de knop "Eigenschappen".

8

Klik op het keuzerondje voor "Dagelijks" in het "Uitgebreide logboekregistratie eigenschappen" venster. U kunt de frequentie zoals gewenst, of per uur, dagelijks of wekelijks, nieuwe logboekbestanden maken en opslaan. Klik op "OK".

9

Terug naar de "Default Web Site eigenschappen", ga dan naar het tabblad "ISAPI-Filters". U kunt de standaard set-up binnen dit tabblad gebruiken of toevoegen van een speciale eis die u nodig hebt. Het ISAPI-filter is enkele speciale functies als reactie op HTTP-verzoeken.

10

Ga naar het tabblad "Home Directory". Dit is waar u kunt instellen op het pad van de inhoud van uw website, zoals de root directory; uitvoeringsmachtigingen zoals "Lezen" of "Write". U kunt ook de naam van de toepassing en bescherming hier toepassen. "Klik op"OK"eens gedaan.

11

Ga naar het tabblad "Documenten" waar u gebruikers kunt wijzen op de verschillende pagina's, mappen of delen van de website. Klik op "OK".

12

Ga naar het tabblad 'Mapbeveiliging' waar u kunt toewijzen of wijzigen van de beveiligingsinstellingen van uw site. Klik op de knop 'Bewerken' te gaan naar het dialoogvenster "Verificatiemethoden". Dit is waar u kunt toewijzen of u wilt dat gebruikers login en wachtwoorden gebruiken afhankelijk van uw vereisten kunt u "Anonieme toegang". Klik op "OK" eens gedaan.

13

Ga naar het tabblad "HTTP-Headers" indien nodig wijzigingen aanbrengen. Het is het beste te verlaten dit in de standaard instellingen. Dit tabblad toont de header-informatie naar de browser verzonden wanneer een gebruiker een aanvraag indient. Klik op "OK".

14

Ga naar het tabblad "Aangepaste fouten", die u wijzigen hoe IIS verwerkt de fouten kunt wanneer gebruikers proberen om de site te bezoeken. Zulks zal zitten nuttig wanneer een website down is of problemen door de bezoekers te geven boodschappen, zoals "Fout 404 Internal Server Error". De fouten kunnen u helpen bij het oplossen van problemen en het vinden van resoluties. Klik op "OK".

15

Ga naar het laatste tabblad, dat de "Server Extensions" tab. die dit is waar u kunt het versiebeheer inschakelen is, prestatie-instellingen wijzigen, wijzigen scripts en mail-instellingen wijzigen. Klik op "OK" en sluit het venster van IIS. Dit is de website-configuratie voltooid. Test de website of het werkt door het intikken van het URL op een open browser-venster.

16

Test uw website om ervoor te zorgen dat het werkt zonder fouten door deze in een browser te typen. Als er fouten zijn, problemen met IIS oplossen, is het mogelijk dat er een typo of de website nog niet op de ingeschakelde status is. Opnieuw controleren om ervoor te zorgen dat het is.

17Het instellen van een Website in IIS
18Het instellen van een Website in IIS