Het instellen van een Proxy in Konqueror

Het instellen van een Proxy in Konqueror


Konqueror is een webbrowser voor Linux - en Unix-computers met de KDE desktopomgeving. Zoals de meeste webbrowsers, kunt Konqueror bedienen via een proxy-server, waardoor het een geschikte webbrowser voor bedrijven die hun gebruikers moeten toegang tot het web via een proxy of firewall om veiligheidsredenen. Stel een proxyserver in Konqueror te surfen op het web door middel van een zakelijke netwerk of thuisnetwerk waarvoor gebruikers verbinding kunnen maken via een proxy of firewall.

Instructies

1

Start Konqueror. Het menu "Instellingen" aan de bovenkant van het venster, klik op "Configure Konqueror."

2

Klik op de categorie van de "Proxy" aan de linkerzijde van het venster onder "Web Browsing."

3

Selecteer een keuzerondje om aan te geven hoe de proxyserver is geconfigureerd op uw netwerk. Als de proxy geschikt voor automatische detectie of configuratie is, gebruikt u het tweede of derde keuzerondje respectievelijk; Voer de URL voor uw netwerk automatisch configuratiescript en klik op 'OK'. Anders selecteert u de knop van de radio "Handmatig opgeven van de proxy-instellingen", klik de "Setup" knop.

4

Voer het IP-adres van uw proxyserver (bijvoorbeeld 192.168.100.1) in het vak met het label 'HTTP'. Plaats die een vinkje in het vak met het label "Dezelfde proxyserver gebruiken voor alle protocollen," tenzij uw netwerk een verschillend zaakgelastigde serveradres voor beveiligde HTTP en FTP gebruikt (die niet gemeenschappelijk is). Het poortnummer wijzigen als uw proxyserver gebruikt een andere poort dan de standaard, oftewel 8080.

5

Klik op "OK" in elk geopend venster om uw instellingen opslaan en beginnen met het surfen op het Web via de proxyserver.