Het instellen van een draadloze kabel Modem netwerk

Het instellen van een draadloze kabel Modem netwerk


Wanneer u meerdere verschillende computers thuis instellen kunt u delen van een enkele Internet-verbinding tussen alle van hen. Een draadloze router kunt u splitsen uw verbinding tussen elke computer binnen bereik, in plaats van met Ethernet-kabels tussen alle computers afzonderlijk. Voor het instellen van het draadloze netwerk moet u eerst de router installeren en wijzig de netwerkinstellingen in het besturingssysteem Windows 7.

Instructies

1

Zet een draadloze router naast uw kabelmodem. Sluit de wisselstroomadapter van de router en sluit het uiteinde van een Ethernet-kabel aan op de poort "WAN" op de achterkant van de router. Sommige routers kunnen in plaats daarvan deze poort "Internet" of "Wide Area Network" label.

2

Sluit het andere uiteinde van de Ethernet-kabel van de kabelmodem Ethernet-poort. Plaats de installatieschijf van de router in de optische-schijfeenheid van de computer.

3

Volg de installatie-instructies die worden weergegeven op het scherm. Open "Start" menu van uw computer en klik op "Control Panel". Klik op de koppeling 'Netwerk en Internet'.

4

Klik op "Netwerk en Sharing Center." Selecteer de optie "Een nieuwe verbinding of netwerk instellen". Kies "Een nieuwe netwerk instellen" en selecteer "Next."

5

Typ de naam die u gebruiken wilt voor het identificeren van uw draadloze netwerk in het vak "Type uw netwerknaam". Hit "Lusje" en voer het wachtwoord dat u wilt gebruiken voor uw netwerk in het vak "Beveiligingssleutel".

6

Klik op "Volgende" en "Finish". Met de rechtermuisknop op het "Verbinden aan een netwerk" pictogram in de rechterbenedenhoek van het bureaublad.

7

Klik op de naam van het netwerk die u eerder hebt opgegeven en kies 'Verbind'. Voer het wachtwoord en klik op "Connect".

8

Toegang tot andere computers waarmee u verbinding wilt maken met uw draadloze netwerk. Met de rechtermuisknop op het pictogram "Connect to a network" en kies de naam van het netwerk. Klik op "Verbinden", typ het wachtwoord en klikt u nogmaals op "Connect".

Tips & waarschuwingen

  • Oog op de opsporing van de draadloze router moet uw computer een draadloze netwerkkaart hebben. Externe draadloze adapters die aan op een USB-poort sluit zijn beschikbaar als uw computer niet over een interne draadloze kaart beschikt.
  • Aansluiten op het netwerk is net iets anders als uw computer het besturingssysteem Vista gebruikt. Opvoeden van de "Start"-menu en klik op de knop "Verbinden met". Selecteer de netwerknaam en kies "Connect."