Het instellen van een Bluetooth-apparaat op Windows Vista

Het instellen van een Bluetooth-apparaat op Windows Vista


Een draadloze Bluetooth-verbinding is een handige manier uw personal computer verbinden met een mobiel apparaat, het toetsenbord of de muis zonder de behoefte aan kabels. Veel laptopcomputers en sommige bureaucomputers komen met geïntegreerde Bluetooth-connectiviteit, maar anderen vergt een Bluetooth-adapter aansluit op een vrije USB (Universal Serial Bus)-poort op de computer. Microsoft Windows Vista instellen om te werken met een Bluetooth-apparaat via het bedieningspaneel van de computer.

Instructies

1

Schakel de Bluetooth mobiele apparaat waarmee u verbinding wilt maken op uw computer. Je moet ook dit apparaat detecteerbaar te maken zodat uw computer kunt zoeken. Deze procedure staat bekend als "koppeling" en het varieert tussen apparaten, maar het is meestal snel en eenvoudig te doen. Raadpleeg de gebruikershandleiding van het apparaat om erachter te komen hoe het kan worden gedetecteerd.

2

Sluit de Bluetooth-adapter op de computer. Deze stap overslaan als uw computer ingebouwde Bluetooth-connectiviteit heeft.

3

Klik op "Start" van de bureaubladwerkbalk van de computer.

4

Selecteer "Control Panel" en klik op 'Hardware en geluid.

5

Klik op "Bluetooth-apparaten." Microsoft Windows zal nu automatisch zoeken naar en verbinding met het Bluetooth-apparaat. Volg de aanwijzingen op het scherm. Dit zijn bijvoorbeeld de noodzaak om een wachtwoord als u wilt dat de computer verbinding maakt met het apparaat. Voer het wachtwoord die u hebt toegewezen aan het apparaat wanneer Windows vraagt of u om dit te doen.

6

Klik op "Finish" om de setup-procedure te voltooien. De computer zal nu communiceren met het apparaat draadloos via de Bluetooth-verbinding.

Tips & waarschuwingen

  • Een Bluetooth-printer instellen door het selecteren van "Hardware en geluid" uit het "Control Panel". Klik op "Printers" en vervolgens "Een Printer toevoegen" en selecteer de Bluetooth-optie in de wizard "Printer toevoegen".