Het instellen van de processoraffiniteit in de Manager van de taak van het uitzicht

Bewerkingen van de processor synchroniseren computers met dual-core of quad core processors meestal verschillende processen die actief in het systeem zijn. Windows Vista kunnen gebruikers met meerdere-coreprocessors deze standaardinstelling overschrijft en geef precies welke processor moet het uitvoeren van een bepaalde applicatie of systeem proces. U kunt de processor die wordt gebruikt voor het uitvoeren van een toepassing door het instellen van de processoraffiniteit in de Manager van de taak van het uitzicht.

Instructies

1

De toepassing die u wilt instellen van de processoraffiniteit wordt uitgevoerd.

2

Houd de toetsen "Ctrl" en "Shift" en druk op "Esc" om de Windows Vista Taakbeheer te openen.

3

Klik op het tabblad "Toepassingen" in het venster Taakbeheer.

4

Met de rechtermuisknop op de gewenste toepassing en klikt u op "Affiniteit instellen" in het menu. Daarmee zal een processoraffiniteit venster openen dat wordt weergegeven van alle beschikbare CPU-cores.

5

Vink het vakje naast elke CPU core dat u het programma wilt laten gebruiken. Klik op "OK" om te slaan uw processor affiniteit instellingen.

Tips & waarschuwingen

  • U kunt processor affiniteit instellingen opslaan alleen voor de huidige sessie; volgende keer dat u start de toepassing die zal het beginnen met alle processors actief.