Het installeren van stuurprogramma's voor een HP LaserJet-Printer

Met behulp van een HP LaserJet-printer, of een willekeurige andere printer voor die kwestie, is niet altijd zo gemakkelijk als gewoon inpluggen van de kabels in uw computer en op de "Print" knop te klikken. Om uw HP LaserJet-printer voor het afdrukken van uw documenten, moet u het installeren van stuurprogramma's op uw computer. Als u nog niet vertrouwd zijn met stuurprogramma's, zijn zij programma's waarmee uw computer om te communiceren met alle hardware die is aangesloten op het. Zonder stuurprogramma's kan de computer niet zitten kundig voor ontvangen of verzenden van informatie naar het hardwareapparaat.

Instructies

1

Zet de schijf van de CD-ROM die bij de printer is geleverd in het cd-rom-station van uw computer en volg de instructies om het stuurprogramma te installeren. Dit moet automatisch configureren van de computer om te kunnen afdrukken op de HP LaserJet-printer, en dit is veruit de eenvoudigste manier van het installeren van een stuurprogramma. Maar als u niet de CD-ROM-schijf hebt, lees dan verder.

2

Open je tekstverwerker of een andere software waaruit u wilt afdrukken van een document en klik op 'Afdrukken'. Sommige computers hebben een aantal vooraf geïnstalleerde stuurprogramma's voor de meest voorkomende printermodellen, en het is mogelijk dat er mogelijk al een bestaand stuurprogramma voor een HP LaserJet-printer. Na het klikken op de knop "Afdrukken", zoekt u een pop-optie een printer wilt toevoegen of selecteer het stuurprogramma voor een printer en controleer om te zien of HP LaserJet in de lijst.

3

Een stuurprogramma voor de HP LaserJet-printer uit het Internet downloaden als uw computer nog geen één. Ga naar de HP ondersteuning en stuurprogramma's site (zie bronnen hieronder) en zoekt u het modelnummer van uw printer. U kunt ook een zoekmachine om te zoeken van het stuurprogramma als u zijn niet in staat toegang tot de ondersteuningswebsite van HP, maar het is de meest betrouwbare locatie waaruit naar het stuurprogramma.

4

Kies de juiste versie voor uw besturingssysteem. Als u niet welke versie u van uw besturingssysteem hebt u gebruikt weet, gaat u naar uw startmenu of bedieningspaneel en zoek een optie vergelijkbaar met "Over deze Computer." Deze optie geeft u de versie van uw besturingssysteem.

5

Downloaden en opslaan van het stuurprogramma op uw computer, om ervoor te zorgen om op te merken waar u het bestand opslaat zodat u naar het navigeren kunt.

6

Ga naar de locatie waar u het stuurprogrammabestand hebt opgeslagen en dubbelklik op het bestand. Zulks moeten verlenen u een venster waarin u wordt gevraagd of u wilt installeren van het stuurprogramma. Volg de instructies om de installatie van daaruit te voltooien.

7

Nadat u de installatie hebt voltooid, de HP LaserJet-printer moet nu kunnen documenten af te drukken vanaf uw computer-- maar u wellicht nog Selecteer de printer in de tekstverwerker of andere software die u wilt afdrukken. Klik op de knop "Afdrukken" en zoek naar een optie om te selecteren van de HP LaserJet als de printer voor uw gewenste document.

Tips & waarschuwingen

  • Precieze instructies voor installatie van het stuurprogramma zal variëren per platform en besturingssysteem.
  • Het downloaden van stuurprogramma's van niet-gerenommeerde sites kan uw computer in gevaar brengen van het verwerven van virussen en andere malware. Waar mogelijk, stuurprogramma's te downloaden direct van de fabrikant.