Het installeren van een programma uit een Zip-bestand

Af en toe, u kan een programma downloaden dat in de vorm van een ZIP-bestand in plaats van een EXE komt. Wanneer u op het bestand dubbelklikt, kan een foutbericht of een map kan komen. Echter, wanneer u op de EXE-bestand in de map dubbelklikt, een bericht vertelt u dat het bestand is afhankelijk van anderen in het archief. Gebruik ingebouwde Windows ondersteuning voor ZIP-bestanden of WinRAR om het installeren van een programma dat wordt gedownload als een ZIP-bestand downloaden.

Instructies

1

Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade ZIP-bestand. Als u een menu-optie met het label "Alles uitpakken" wordt weergegeven, klikt u erop. Selecteer een map en de inhoud van het ZIP-bestand in die map worden geplaatst. Ga verder met stap 3.

2

Als er geen "Alles uitpakken" optie verschijnt wanneer u met de rechtermuisknop op het ZIP-bestand, downloaden en installeren WinRAR. Na het installeren van WinRAR, moet u wellicht uw computer opnieuw te starten. Na het herstarten, verschijnt de optie "Extract To," samen met de naam van het bestand, wanneer u met de rechtermuisknop op het ZIP-bestand. Klik erop en de inhoud van het bestand worden uitgepakt naar een map met dezelfde naam.

3

Dubbelklik op de map waarin het ZIP-bestand is uitgepakt in. Dubbelklik op het. EXE-bestand in de map om het programma te installeren.

Tips & waarschuwingen

  • WinRAR is niet het enige programma beschikbaar voor het comprimeren en decomprimeren van bestanden. WinZip is de naam van een ander programma dat is populair voor dit doel. De opties in WinZip zijn vergelijkbaar met die in WinRAR.