Het installeren van een nieuwe tweede SATA HD in Win XP

Het installeren van een nieuwe tweede SATA HD in Win XP


Bestanden worden steeds groter en groter, en harde schijven met een grotere capaciteit nodig zijn. Sommige gebruikers zullen een grote harde schijf ter vervanging van een bestaande harde schijf kopen, of ze kunnen kopen en een tweede harde schijf naast de eerste harde schijf te installeren. Koppelen van een tweede hardeschijf SATA is vrij eenvoudig met Windows XP.

Instructies

Installeren van de SATA harde schijf

1

Controleer voor een open harde schijf bay. Dit is waar uw nieuwe SATA harde schijf zal worden geplaatst. Controleren om te zien hoe het station zal worden vastgemaakt--meestal door rails of schroeven. Bereid uw harde schijf door het aanbrengen van rails of de installatie schroeven beschikbaar hebben.

2

Vind de kabelverbinding. U moet een extra SATA-gegevensverbinding op of het moederbord of op een PCI SATA-kaart met toegevoegde of RAID-controller. De SATA-aansluiting hebben zeven pinnen in een rechte rij, met een kleine beurt van de rechte hoek aan de ene kant dat je houdt van de kabel inpluggen in achteruit.

3

De datakabel aansluit op de harde schijf en het moederbord. Gebruik een SATA-kabel om te koppelen van de harde schijf op het moederbord. De verbinding is ingetoetst zodat het slechts één manier kan worden bevestigd. Druk de aansluitingen stevig samen. Je moet een beetje klik voelen wanneer ze goed zijn aangesloten.

4

Vind de stroomaansluiting. De oudere vier-pins Molex stekker uit het moederbord kan worden aangesloten hetzij rechtstreeks naar de harde schijf, of u kunt een adapter voor een Molex naar SATA stroomaansluiting. Indien mogelijk, het traceren van de lijn van de macht van de eerste SATA harde schijf terug naar het moederbord--dat is waar een tweede lijn van de macht is waarschijnlijk zal worden aangetroffen. Zorg ervoor dat u slechts één lijn van de macht aan de SATA harde schijf koppelen. Volg aanwijzingen van de fabrikant op het bijvoegen van de macht op de harde schijf.

5

Plaats van de harde schijf in de drive bay, en voeg het met rails of schroeven. Niet meer dan draai de schroeven--ze moeten alleen strak genoeg om trillingen te dempen. Vervang de kap van de computer.

6

Zet de computer. Breng het klepje weer en externe voeding aansluiten en beginnen met Windows XP. Het station moet worden automatisch gedetecteerde en verschijnen onder 'Mijn Computer'. Windows XP "detecteert nieuwe hardware" en u kunt partitioneren en formatteren van de schijf door Windows XP. U kunt de naam wijzigen van de stationsletter, schoen volgorde en toegang krijgen tot andere opties via het hulpprogramma voor BIOS. Raadpleeg de instructies van de computerfabrikant van uw voor het openen en wijzigen van de BIOS-instellingen.

Tips & waarschuwingen

  • Zorg ervoor dat de PC is uitgeschakeld, unplugged en geaard wanneer u de SATA harde schijf installeert.
  • Er zijn twee verschillende types van stroomaansluitingen--zorg ervoor dat u alleen een koppelen of u kan burn-out het nieuwe station, of erger.