Het installeren van een interne DVD-R/RW

Het installeren van een interne DVD-R/RW


Van de computer interne CD-ROM vervangen door een DVD-station heeft een aantal voordelen. Enkele van de voordelen omvatten de mogelijkheid om DVD's bekijken, opnemen van de DVD's bij het schrijven naar een DVD + RW (herschrijfbare) schijf en de mogelijkheid om enkele van de nieuwste games spelen. Het installeren van een DVD-station is een geweldige manier om nieuwe functionaliteit toevoegen aan uw computer zonder de uitgaven veel geld. De installatie is dat een relatief eenvoudige procedure, mits dat u toegang hebt tot een paar fundamentele hulpmiddelen.

Instructies

1

Haal de computer uit het stopcontact.

2

Zoek de schroeven op de achterkant van de computer die één van de twee kanten in plaats beveiligt. Verwijder de schroeven met een Phillips schroevendraaier. Schuif het zijpaneel totdat het kan worden verwijderd.

3

Verwijder de IDE of SATA kabel vanaf de achterkant van de CD-ROM door zachtjes te trekken. Een IDE-kabel is breed, plat en heeft een 40-pin-stekker en een SATA-kabel is ook platte, niet zo breed en heeft een 7-pin-stekker. SATA kabels zijn te vinden op nieuwere computers. Ongeacht het soort kabel verbindt het de CD-ROM met het moederbord.

4

Haal het netsnoer uit de achterkant van de CD-ROM met behulp van een standaard schroevendraaier voor het zachtjes loerder het weg. Het netsnoer is wit of duidelijk heeft in kleur, multi-gekleurde draden en verbindt de CD-ROM op de stroomvoorziening van de computer. Verwijder de schroeven waarmee de CD-ROM naar het frame van de computer.

5

Schuif de CD-ROM naar voren tot het is gratis van de computer. Controleer of het DVD-station dat u installeert geschikt is voor het soort kabel nodig om te verbinden met het moederbord van uw computer door te vergelijken met het station dat u hebt verwijderd.

6

Schuif het DVD-station in de open baai waar de CD-ROM gevestigd was. Beveilig het DVD-station met de schroeven verwijderd eerder. Steek de IDE of SATA-kabel en de voedingskabel in de geïdentificeerde poorten op de achterkant van het DVD-station.

7

Schuif het zijpaneel terug op zijn plaats. Beveilig het zijpaneel met de schroeven verwijderd eerder. De power-kabel aansluit op de computer en sluit de voedingskabel van de computer op een muur stopcontact en power strip.

8

Zet de computer en de software installeren die vergezeld gaat van het DVD-station van de opgenomen instructies te volgen.

Tips & waarschuwingen

  • Wanneer de IDE kabel aansluiten op het DVD-station, zorg ervoor dat de kant van de kabel met de rode strip ligt dichtst aan het netsnoer.
  • Raak het metalen frame van de computer om ervoor te zorgen dat statische elektriciteit geen schade zal toebrengen aan de computer voordat u de CD-ROM verwijdert.