Het installeren van een interne DVD-brander

Dus wilt je weten hoe te installeren van een interne DVD-brander. Veel oudere desktop computers kwam met de CD-brander of DVD-stations. Maar als u wilt deelnemen aan de nieuwere gokkentechnologie op DVD te kunnen branden van uw eigen films, zal u wilt installeren een afzonderlijke DVD-brander.

Instructies

1

Ervoor zorgen dat uw computer een open compartiment. Controleer hieronder uw CD- of DVD-station om te zien of er een lege baai. Hier ziet u een rechthoekig stuk plastic de grootte van het DVD-station.

2

Loskoppelen van uw computer en verwijder alle kabels, vooral het netsnoer. Verwijder de cover door middel van de schroeven uit de rug of de zijkant.

3

Stel uw DVD-brander op "slave"-modus als er dergelijke instellingen. Raadpleeg uw handleiding hierover.

4

Koppel de DVD-brander in de lege drive bay. Eerst uitduwen het stukje plastic die betrekking hebben op de baai. Dan het station te plaatsen, zodat het lijkt op uw cd-rom-station. Ten slotte, schroef het op zijn plaats.

5

Controleer en zie als de IDE-kabel die uit het cd-rom-station een lege poort heeft. De IDE-schijf is breed, zeer dun en verbindt het CD-station op uw moederbord. Als dat zo is, sluit u die poort naar uw DVD-station. Als dit niet het geval is, het CD-station IDE-kabel vervangen door een die een vrije poort heeft; waarschijnlijk kwam met uw DVD-station.

6

Zoekt u een verbinding met de voeding. Dit is meestal een kleine witte plastic stuk met drie of vier metalen tanden binnen en multi-gekleurde draden uit de rug komen. Sluit deze aan op de andere poort op de achterkant van het DVD-station.

7

Zet het deksel terug op uw computer en het opstarten. De meeste computers detecteert automatisch het station, en de meeste Windows-systemen zal installeren veel van de software, maar misschien moet u uw stuurprogramma schijf uitvoeren.