Het inschakelen van Java in Firefox met Ubuntu

Het inschakelen van Java in Firefox met Ubuntu


Java is een object-georiënteerde programmeringsplatform dat meer dan 6,5 miljoen softwareontwikkelaars over de hele wereld heeft. Het wordt gebruikt op een breed scala van apparaten en technologieën, zoals laptops, mobiele telefoons, spelcomputers en Internet. Nieuwere versies van Ubuntu installeren en inschakelen van Java in Firefox een vrij eenvoudig proces maken.

Instructies

1

Schakel de "Multiversum" Ubuntu repositories. In het hoofdmenu van Ubuntu, zweven over 'System', 'Administration', klik op "Bronnen van de Software." Voer uw administrator-wachtwoord en controleren van elk item onder "Downloadable vanaf het Internet." Druk op "Close" om de instellingen te bewaren.

2

Klik in het hoofdmenu van Ubuntu, dan Beweeg over "Accessoires", en klik op "Terminal". "Sudo apt-get update" en "sudo apt-get install sun-java6-jre sun-java6-plugin sun-java6-fonts" typt bij de opdrachtprompt. Druk op "Enter".

3

Voer uw wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd en druk op "Enter". Selecteer "Ja" wanneer wordt gevraagd als u de gebruiksrechtovereenkomst voor Sun Java accepteert. Druk op "Enter" om te voltooien installeren van Java en de nodige afhankelijkheden en toepassingen.

4

Test de installatie van uw Java in Ubuntu. Open een terminal en typ "java-versie," vervolgens druk op "Enter." De resultaten moeten tonen, iets als: "java versie 1.6.0_10, Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_10-b33), HotSpot(TM)-Client van de Java VM (bouwen van 11.0-b15, gemengde modus delen)." Sluit de terminal.

5

Test de installatie van uw Java in Firefox. Open Firefox, ga vervolgens naar "Tools", en klik vervolgens op 'Invoegtoepassingen'. Klik op de "Plugins"-knop aan de bovenkant van de pagina. Als Java is geïnstalleerd, bevat het overzicht een vermelding zoals "Java(TM) Plug-in 1.6.0_10-b33." Sluit het venster 'Invoegtoepassingen'.

6

Ga naar de officiële Sun Java-testpagina (zie bronnen). Na een paar seconden, zal een geanimeerde karakter over het scherm verplaatsen als Java is goed geïnstalleerd in Firefox. De resultaten verschijnen ook uw besturingssysteemtype (Linux), en uw Java-versie en de leverancier.

Tips & waarschuwingen

  • Als Java nog steeds niet goed werkt is, sluit Firefox, start dan Ubuntu. Open Firefox, herhaal dan stap 6.