Het implementeren van een Agent met Backup Exec

Het implementeren van een Agent met Backup Exec


De Backup Exec externe Agent for Windows Servers (RAWS) is een dienst, gemaakt door Symantec, die wordt uitgevoerd op elke computer die worden back moet-up in een computernetwerk. De service wordt geïmplementeerd door een agent van de RAWS die toegang heeft tot de lokale volumes, mappen en shares worden gebackupt en stromen de incrementele back-up naar externe back-up servers. Omdat RAWS is gemaakt dat systeembeheerders kunnen back-ups voor grote netwerken van servers en werkstations configureren, kunnen beheerders configureren en controleren van het hele back-subsysteem van gecentraliseerde opdracht consoles. In het bijzonder, kunt u installeren de RAWS agent op afstand op meerdere computers tegelijk. Dit is de voorkeursmethode RAWS implementeren via netwerken van grote ondernemingen.

Instructies

1

Klik op "Start," "Helemaal programma", vervolgens "Backup Exec" op de backup server. Klik in het venster Backup Exec op 'Tools' dan 'Install agenten en Media-Servers op andere Servers. Selecteer zowel de "lokale installatie" en de "Remote install" selectievakjes en klik op "Next."

2

Voer het serienummer voor de nieuwe externe agent die u wilt installeren. Klik op "Toevoegen", "Volgende". Klik op "Volgende" opnieuw in het volgende venster van de "Lokale functies".

3

Klik met de rechtermuisknop op "Windows agent/optie computers beheren' in het venster 'Backup Exec externe functies'. Selecteer "Externe computer toevoegen". Selecteer de domeinen of werkgroepen waarin de externe computers zijn.

Selecteer de afzonderlijke computers waar RAWS agent wordt geïnstalleerd.

4

Dubbelklik op elk van hen om het dialoogvenster "externe computer login credentials". Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van de account met administrator-rechten die u gebruikt voor het installeren van de RAWS en klik 'OK'. Meestal zal er een één gebruikersnaam/wachtwoord combinatie die op alle computers werkt, maar het hoeft niet te worden op die manier. Selecteer 'onthoud gebruikersnaam en wachtwoord', en klik vervolgens op "OK" zodat u niet hoeft opnieuw invoeren van de referenties voor latere machines.

Klik op "Remote agent voor windows servers" op de juiste ruit, klik op "deze functie zal worden geïnstalleerd op < computernaam > de harde schijf." Klik op "Volgende" om te beginnen met de installatie op afstand. Herhaal deze stap voor alle computers waar RAWS agent moet worden geïnstalleerd.