Het gebruik van Visual Basic 2008 Express

Het gebruik van Visual Basic 2008 Express


Visual Basic 2008 Express is een gratis versie van het Visual Basic-programmeersoftware. Het wordt gebruikt voor het programmeren van Windows-toepassingen. Vergeleken met de meeste programmeertalen, is Visual Basic eenvoudig te gebruiken en perfect voor beginners. Met Visual Basic 2008 Express hebt u alle functionaliteit beschikbaar voor windows, programma's en formulieren maken. Knoppen en tekstvakken toevoegen aan uw toepassingen en maken ze functioneel door de toevoeging van de Visual Basic-programmacode.

Instructies

1

Download en installeer de software van Visual Basic 2008 Express. In de sectie 'Resource' aan de onderkant van dit artikel vindt u de downloadlink. Installatie kan een tijdje duren en zal vereisen dat u uw computer opnieuw opstarten. Start Visual Basic 2008 Express zodra het is geïnstalleerd. U vindt het in de sectie van de programma's van het menu Start.

2

Start een nieuwe Visual Basic-project door te klikken op 'Nieuw Project aan' in het bestand-menu aan de linker bovenzijde van het scherm. Kies "Windows Forms Application" en klik op de knop "OK". U kunt dit nieuwe project door te kiezen "Save All" in het menu bestand. Geef het project de iets memorabel en beschrijvende van wat u het project voor.

3

De gebruikersinterface van uw project maken door objecten uit de werkset-sectie aan de linkerkant van uw scherm te slepen. Sleep het TextBox-besturingselement naar het formulier in het grootste deel van het venster. U kunt het tekstvak verplaatsen door klikken en slepen het overal op het formulier. Sleep meer besturingselementen naar uw venster voor extra functionaliteit, zoals knoppen, panelen en zelfs een WebBrowser zodat u toegang heeft tot het Internet vanuit uw voltooide programma.

4

Het wijzigen van het uiterlijk van uw knoppen en tekstvakken door te klikken op het object dat u wilt wijzigen. In het deelvenster Eigenschappen op het rechter onderste gedeelte van het scherm, kunt u de kleur, grootte, marges, lock en andere aspecten van het besturingselement wijzigen. De tekst op een knop wijzigen door op te klikken en het wijzigen van de naam in het venster Eigenschappen onder "Tekst." Druk op de toets "Enter" om te zien de verandering.

5

Functionaliteit toevoegen aan uw programma door de code koppelen aan elk besturingselement op een formulier. Dubbelklik op een besturingselement op het formulier om te beginnen met de Visual Basic-code-editor. Code voor de knop verandert wat gebeurt er wanneer de knop wordt geklikt, terwijl het einde-project als een toepassing wordt uitgevoerd. Bijvoorbeeld, zal "WebBrowser1.Navigate(TextBox1.Text)" te typen op de lege regel tussen 'Private Sub' en 'End Sub' toestaan functionaliteit voor zowel de TextBox en WebBrowser met behulp van de knop. Zie de referentie sectie aan de onderkant van dit artikel om meer te leren over het programmeren van de code en Visual Basic.

6

Test uw programma door te klikken op "Debug" in het hoofdmenu boven aan het scherm en kiezen "Start Debugging." U zult zien hoe het programma eruit ziet wanneer het wordt uitgevoerd. Als er fouten zijn, zal deze verschijnen op het scherm. Test hier uw programma om te zien of het werkt.