Het gebruik van uw e-mailadres met XAMPP

XAMPP bevat een set van modules die u kunt gebruiken bij het uitvoeren van een productie- of testomgeving Web server vanaf uw Windows-computer. Als u wilt uw e-mailadres gebruiken met XAMPP moet u de PHP configuratiebestand als u wilt een andere server dan 'localhost' gebruiken voor de SMTP-instelling bewerken. Als u moest laat de instelling als "localhost" zou u ondervindt bij het verzenden van uitgaande e-mails naar gebruikers, zelfs als u bent het testen van uw PHP applicatie in een testomgeving.

Instructies

1

Dubbelklik op het pictogram "Windows Explorer", blader naar de XAMPP root-map en dubbelklik op de map "PHP".

2

Vinden en met de rechtermuisknop op het bestand "PHP.ini", selecteer "Openen met" en klik "WordPad" van de programmalijst. Het bestand wordt geopend in de WordPad text editor.

3

Druk op de "Ctrl" + "F"-toetsen tegelijk, typt u 'SMTP' in het zoekvak en klikt u op de knop "Volgende zoeken".

4

Wijzig de waarde voor "SMTP =" van "localhost" te SMTP-serveradres voor uw e-mailaccount. Bijvoorbeeld, als je een Gmail-account hebt zou het adres luiden "smtp.gmail.com. is"

5

Ga naar de volgende regel en bewerk de waarde "smtp_port" om te overeenkomen met de waarde van de poort voor uw e-mailadres SMTP serverpoort.

6

Zoek de "sendmail_from", een paar regels vaststellen en wijzig de waarde die moet overeenkomen met uw volledige e-mailadres. Bijvoorbeeld, als je had een Yahoo-e-mailaccount luidt het "in [email protected]"

7

Klik op het pictogram 'Opslaan' als het PHP.ini-bestand wilt opslaan.

8

Klik op de "Start"-menu, typ "XAMPP" in het zoekvak en klik op het programma "XAMPP Control Panel". Klik op het volgende scherm op de knop "Start" voor de "Apache" module. Als u al Apache gestart, klikt u op de toets "Stop", wacht u enkele ogenblikken om te stoppen bewerking en klik op de "Start" knop. U hebt XAMPP succesvol ingesteld om te werken met uw e-mailadres.

Tips & waarschuwingen

  • Sommigeinstellingenkunnen PHP.ini kunnen worden uitgecommentarieerd met een puntkomma mark. U moet verwijdert u de puntkomma als die functie wilt inschakelen.