Het gebruik van Tumblr thema's met Posterous

Posterous en Tumblr zijn microblogging platformen ontworpen om gebruikers te kunnen maken van een blog binnen minuten en publiceren van meerdere soorten media snel en gemakkelijk. Tumblr had een concurrentievoordeel met haar aanbod van rijke thematisering vermogen--buit in September 2009, Posterous kondigde de toevoeging van aangepaste thema's aan haar dienst. Naast het toestaan van gebruikers om te kiezen uit een galerie met bestaande thema's, kunt Posterous ook Tumblr thema's op Posterous worden gebruikt.

Instructies

1

Log in op uw Tumblr account en toegang tot het dashboard voor de blog met het thema dat u wilt kopiëren naar Posterous.

2

Klik op de link "Aanpassen" aan de rechterkant van uw dashboard van de Tumblr toegang tot de functies van de thema's voor uw blog. De geselecteerde blog wordt weergegeven in de bewerkingsmodus zodat u kunt wijzigingen aanbrengen in de thema-instellingen.

3

Klik op de tab "Thema" langs de bovenkant van uw scherm en klik op de optie "Enable custom HTML". Dit geeft de ruwe HTML-code voor uw huidige thema op deze bijzondere Tumblr blog.

4

De volledige tekst in het vak HTML kopiëren door alle tekst te selecteren en druk op "Ctrl-C."

5

Log in op uw Posterous account in een andere browser of een ander tabblad en selecteer de blog die u te thema in de lijst aan de linkerkant van de introductiepagina wenst.

6

Klik op de knop "Settings", dan scroll naar beneden en klik "Thema bewerken" onder de "Look and Feel" opties binnen de montagespagina van de Posterous. Het venster van de thema-editor opent, geeft u toegang tot vele opties voor het aanpassen van uw thema.

7

Klik op "Geavanceerd" aan de linkerkant van het scherm, en klik vervolgens op "Enable advanced thematisering."

8

Maak een nieuwe naam voor uw aangepaste thema. Dit kunnen zijn wat u wenst, en wordt gebruikt om terug te keren uw thema als u besluit om meerdere kopieën te maken.

9

Wissen alle tekst binnen de "Custom HTML" tab, en plak daarin de tekst die u uit uw thema Tumblr opgevangen op "Ctrl-V."

10

Klik op de "Save, ik ben klaar!" knop in de rechter benedenhoek van het scherm. Uw Tumblr thema wordt nu in uw Posterous blog weergegeven.

Tips & waarschuwingen

  • Posterous biedt geen ondersteuning voor JavaScript, dus geen Tumblr thema's waarvoor het werkt mogelijk niet correct.