Het gebruik van Time Machine op een netwerkstation

Het gebruik van Time Machine op een netwerkstation


Time Machine is een programma voor Apple computers waarmee u back-up maken en terugzetten van uw schijven, beveiligen van uw computer tegen de mogelijkheid van volledige aandrijvingsmislukking. Time Machine werd voor het eerst opgenomen in Mac OS 10.5. Configureren van Time Machine om te ontdekken en beschermen uw netwerk drives zal lenen een extra niveau van ondersteuning, houden van uw netwerk beveiligd naast de hardware rechtstreeks op uw computer is geïnstalleerd.

Instructies

1

Klik op "Hulpprogramma's", klik op "Go", en open de Terminal.

2

Type "defaults write com.apple.systempreferences TMShowUnsupportedNetworkVolumes 1" en druk op "Enter". Start de computer opnieuw op.

3

Klik op 'Netwerk', en klik "Go". Open uw netwerkstation.

4

Open de Terminal, type "ifconfig en0 | grep de ether"en druk op"Enter".

5

Type "hdiutil maken - grootte 100g -fs HFS + J - volname"Time Machine"USERNAME_X.sparsebundle" en druk op "Enter", "Gebruikersnaam" vervangen met de computer gebruikersnaam weergegeven ter naar de prompt en "X" met de tekens weergegeven in stap 4 (zonder de dubbele punten).

6

Typ "rsync - aE USERNAME_X.sparsebundle /Volumes/NETWERKSCHIJF /" en druk op "Enter", ter vervanging van "USERNAME" en "X" zoals in stap 5, en "NETWERKSCHIJF" vervangen door de naam van uw netwerkstation.

7

Type "rm -rf USERNAME_X.sparsebundle" en druk op "Enter", ter vervanging van "USERNAME" en "X" zoals in stap 5.

8

Klik op Time Machine en selecteer "Open Time Machine Preferences". Klik op 'Kies back-up schijf' en selecteer het netwerkstation in de lijst.