Het gebruik van Time Machine aan rug tot een gedeelde map op een USB-Drive

Time Machine is een back-up utility die gebundeld met Mac OS X. Apple bracht het in eerste instantie met Mac OS X 10.5 Leopard in 2007. Time Machine wordt meestal gebruikt voor back-up van een Mac-systeem naar een externe harde schijf rechtstreeks aangesloten op een Mac of op Apples Time Capsule hardware (dat is in wezen een harde schijf aangesloten via WiFi). Het is mogelijk te maken van een Mac op een USB-drive aangesloten op een tweede Mac. Moet u eerst de externe delen rijden en dit vervolgens koppelen op het bureaublad van het systeem worden gebackupt.

Instructies

1

Open een Finder-venster op de Mac die u wilt back-up en kijk in de linker kolom onder "Gedeeld" voor de naam van de gedeelde map en dubbelklik erop. Koppelt de gedeelde USB-schijf op het bureaublad van de lokale computer die u back wilt-up.

2

Open tijdmachine voorkeuren van de Mac OS X systeem voorkeuren. U kunt Systeemvoorkeuren openen uit het Apple-Menu in de linkerbovenhoek van het scherm.

3

Klik op de "Change Disk" knop.

4

Selecteer uw gedeelde USB-schijf uit de lijst met beschikbare stations en klik vervolgens op de knop "Gebruik voor Backup".

5

Time Machine inschakelen door te klikken op de knevel in Time Machine voorkeuren naar de positie "ON". Als u op het woord "ON" met uw muis klikt zullen de visuele knevel verplaatsen naar de positie "ON"

6

Zorg ervoor dat het selectievakje 'Show Time Machine-status in de menubalk' is geselecteerd in de voorkeuren voor Time Machine en klik dan op het Time Machine-symbool in de menubalk. Het Time Machine-symbool zal worden in de bovenste linkerhoek van uw scherm. Het ziet eruit als een pijl cirkelen tegen de klok in en lijkt op een analoge klok.

7

Selecteer de optie 'Maak nu reservekopie' uit het menu dat druppels neer uit het Time Machine-symbool in de menubalk.

Tips & waarschuwingen

  • Van een computer eerste reservekopie in Time Machine kan vele uren duren. Back-up via het netwerk naar een gedeelde USB-schijf op een externe computer zal worden vertraagd. Daaropvolgende reservekopieĆ«n gaan sneller.
  • Als u stroom beide systemen uit voordat de back-up is voltooid, de back-up zal falen en de volgende back-up zal beginnen vanaf het begin.