Het gebruik van Skype met SIP

Het gebruik van Skype met SIP


Skype is meestal beschouwd als een consument-klasse spraak, video en tekst chatservice met beschikbare telefoonnummers. Skype biedt echter ook business class-service. Aansluiten van Skype aan een Session Initiation Protocol (SIP) ingeschakelde Internet Protocol (IP) Private Branch Exchange (PBX) een business klasse service waarmee toestelnummers aangesloten op een IP-PBX is te roepen met behulp van Skype van verschillende diensten. Met behulp van Skype via SIP is niet een consument dienst en configuratie vereist meestal gecertificeerde technici van de IP-PBX.

Instructies

1

Maak een Manager van de Skype-account op de Skype-website. Dit zal toestaan u om Skype-accounts voor uw bedrijf.

2

Inloggen bij Skype Manager in uw browser en 'Functies' in de knoppenbalk te klikken. Klik op "Maak een nieuw profiel" om een nieuwe SIP-profiel te maken. Noteer de gegevens die zijn gegenereerd na het maken van het nieuwe profiel.

3

Klik op "profielinstellingen" en klik vervolgens op "Koop een abonnement van het kanaal om dit profiel te activeren." Voer het aantal Skype kanalen die uw bedrijf nodig. Een kanaal is vergelijkbaar met een telefoonnummer. Elk kanaal kan één aanroep worden gemaakt op een moment. Vier kanalen zal zorgen voor vier gelijktijdige Skype-oproepen.

4

Voer uw SIP-referenties voor Skype op uw IP-PBX. De procedure zal variëren sterk, afhankelijk van uw PBX.

5

Testen van uw PBX uitgaande aanroepen door kiezen 1-760-660-4690. Dit is de Skype test-nummer en niet tijdens het testen van uw PBX SIP instellingen zal kosten.

6

Configureer uw IP-PBX voor binnenkomende gesprekken in Skype. De procedure zal verschillen sterk, afhankelijk van uw PBX. Raadpleeg de documentatie bij uw PBX voor details.

7

Een Skype Business account aanmaken. Deze account is waar u zal maken en koppelen van Skype-ID's en verschillende inkomende nummers voor uw interne PBX-gebruikers.

8

Test de inkomende oproep-integratie van uw PBX doordat een Skype aan Skype bellen voor de Skype-naam van het bedrijf.

9

Skype rekeningen namen en telefoonnummers toewijzen aan de verschillende gebruikers van uw PBX in Skype Manager. Het proces voor het aansluiten van uw interne PBX-gebruikers op hun Skypenamen varieert, afhankelijk van welke PBX u gebruikt. Raadpleeg de documentatie bij uw PBX voor details.

Tips & waarschuwingen

  • Een IP-PBX is een telefoon switch-systeem dat maakt gebruik van computernetwerken om spraakchat voeren.
  • SIP is de technisch protocol waarmee verschillende IP-gebaseerde telefoon services om verschillende Voice Over IP (VOIP)-diensten te gebruiken.