Het gebruik van mobiele analytics aan het uitbreiden van de klant

Het gebruik van mobiele analytics aan het uitbreiden van de klant


Als een reclame-uitvoerend had ingesteld bezig met het maken de perfecte marketing en reclame gereedschap, hij niet kon hebben gemaakt iets superieur aan de mobiele telefoon. Niet alleen is de mobiele telefoon binnen het bereik van de eigenaar bijna vierentwintig uur per dag, maar omdat het aan een verkoper in een zeer persoonlijke manier met een eenvoudige druk op de knop verbinden kan, het heeft het potentieel om niet alleen effectiever dan televisie- of radioreclame, maar net zo belangrijk is, meer analyseren geworden. Door het toewijzen van een digitale vingerafdruk voor een bepaalde mobiele gebruiker, mobiele marketeers kunnen weten in real-time precies is wat deze gebruiker op te klikken, waardoor mobiele analytics veel effectiever dan PC Internet analytics.

Instructies

Winst klant Intelligence met mobiele Analytics

1

Vastleggen van mobiele metrics zoals link-tracering voor campagne analyse en bijhouden voor site analyse van de pagina. Gegevens verzameld als onderdeel van mobiele analytics meestal bevat informatie zoals bekeken pagina's, duur van het bezoek en ook mobiele-specifieke gegevens zoals mobiel, mobiele netwerkoperator of vervoerder, land waar de mobiele gebruiker, zijn taal en zijn unieke gebruikersnaam inbelt.

2

Het bijhouden van unieke bezoekers en analyseren van elk bezoek voor mobiele telefoon, mobiele telefoon operator, welke pagina een bezoeker op en of ze die via een advertentiepartner worden ingevoerd of als ze op een specifieke advertentiecampagne reageert.

3

Leer hoe marketing campagnes van invloed zijn op een bepaald soort persoon en dan het hefboomeffect van deze informatie door marketing aan andere personen die soortgelijke persoonlijkheden hebben of het kopen van eigenschappen.

4

Wanneer een consument gebruikt zijn mobiele telefoon om een foto maken van een 2D barcode in een advertentie, of op een plank van de winkel, deze informatie sterk van een bedrijf off-line verbeteren kan is marketing strategie omdat een associatie tussen de print advertentie en de transactie die volgt gemaakt.

5

Bepalen welke reclamecampagne of advertentiepagina van partner's hebben de hoogste percentages van de landing, evenals Toon omrekeningskoersen voor alle van het bedrijf reclame en marketing partners.

6

Aanpassen van marketingcampagnes te misbruiken de meest effectieve ones, omgekeerd, trim de minst effectieve ones.

Tips & waarschuwingen

  • Mobiele web analytics gegevens verzamelt is niet zo eenvoudig als het traditionele Internet analytics, omdat veel van de gemeenschappelijke methoden voor gegevensverzameling niet werken, of misleidende gegevens dat in veel eigenlijk onder verslagen mobiele verkeer gevallen kunnen invoeren.
  • Het potentieel om de markt om een individu wanneer hij of zij is primer te accepteren de reclame is gunstig voor beide partijen. Marketeers verspil geen tijd reclame voor de consument wanneer ze niet worden gevuld om te accepteren van de advertenties, maar voor de consument markt wanneer en waar ze zou willen gebruik maken van de advertenties.
  • Met al deze gegevensverzameling gekomen gerechtvaardigde privacyzorgen en het belangrijkste aspect van mobiele marketing draait toezicht op de reclame over aan de consument.
  • Mobiele marketing succes hangt af van de gebruikers het gevoel dat ze volledige controle maken.
  • Sommige mobiele apparaten ondersteunen geen HTML, beelden, browsercookies of JavaScript.
  • Inhoud in de cache geplaatst op verscheidene punten binnen de transactie.
  • Er is een hoog percentage van gebroken verzoeken veroorzaakt door onderbroken verbindingen.